Na je studie

Je ontwikkelt alle praktische vaardigheden die een goede leerkracht nodig heeft. Maar je doet ook een flinke dosis wetenschappelijke kennis op. Zo weet jij over 3 jaar precies wat wel en niet werkt in de klas. En ook: waaróm dat zo is. Door deze stevige wetenschappelijke basis en de ruime stage-ervaring sta jij zelfverzekerd voor de klas!

Arbeidsmarktperspectief

Na het afronden van je opleiding ontvang je een universitair bachelordiploma mét een lesbevoegdheid en kun je meteen aan de slag als leerkracht in het basisonderwijs. Dit maakt de opleiding uniek, want met de meeste bachelors op de universiteit heb je niet direct toegang tot de arbeidsmarkt. Nog niet uitgestudeerd? Dan kun je er ook voor kiezen om een masteropleiding te volgen. Deze bachelor geeft je direct toegang tot vier masteropleidingen van ons onderwijsinstituut.

Door naar een master

Met een bachelordiploma Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar:

De eerste drie masters zijn ook te combineren met werk als leerkracht in de praktijk. Je kunt dan werken en studeren. De studieadviseur kan je hier alles over vertellen. De onderzoeksmaster is helaas niet met werk als leerkracht te combineren.

Mogelijke beroepen

Met een van bovenstaande masters op zag kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag; het ligt er maar net aan in welke richting jij je hebt gespecialiseerd en waar je interesses liggen.

Na je bachelor

  • Leerkracht in het basisonderwijs

Na je master

  • Leerkracht in het basisonderwijs
  • Curriculumontwikkelaar binnen basisscholen of stichtingen
  • Onderwijswetenschapper bij een onderwijsinstelling de overheid of een onderzoeksbureau
  • Pedagoog in het onderwijs of onderzoek, of bij de overheid
  • Orthopedagoog bij een onderwijsinstelling, of in de hulpverlening aan kinderen of jongeren
  • Onderzoeker in de gedragswetenschappen, op een universiteit of bij een commerciële of non-profit organisatie

Uiteraard zijn combinaties van bovenstaande ook mogelijk!

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.