Politicologie afbeelding UN

BachelorPoliticologie

Politicologen onderzoeken de wereld om hen heen. Ze bestuderen machtsrelaties, conflicten en ontwikkelingen in de politiek. Ontdek wie de macht in handen heeft en hoe de politieke verhoudingen zijn op nationaal, Europees én internationaal niveau.

Beste Studies EW 2022
Direct naar

Iets voor jou?

  • Je wil je verdiepen in actuele vraagstukken over oorlog, democratie, politieke partijen en sociale bewegingen.
  • Je hebt aandacht voor filosofische en ethische vragen.
  • Je wil leren kritisch te reflecteren op het werk van anderen en goed onderzoek doen.
  • Deze opleiding behoort volgens de studenten al vijf jaar tot de top (Bron: Elsevier 2022).
  • Deze opleiding is als beste beoordeeld in de Keuzegids Universiteiten 2023.
Waarom?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
De sfeer op de campus sprak me meteen aan en de opleiding stond goed aangeschreven vergeleken met de rest van Nederland.
Portret Gijs Weijkamp
Gijs Weijkamp Student Het verhaal van Gijs
Kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens de bacheloropleiding Politicologie bestudeer je binnen- én buitenlandse politiek. Je onderzoekt machtsprocessen tussen mensen en landen, maar ook de verhoudingen bij en tussen non-gouvernementele organisaties en politieke partijen. Je verdiept je in actuele vraagstukken over oorlog, vrede, democratie, politieke representatie en sociale bewegingen. Daarnaast ontwikkel je onderzoeks- en communicatievaardigheden. Ook is er in Nijmegen veel ruimte voor filosofische en ethische vragen, bijvoorbeeld over rechtvaardigheid en rationaliteit. 

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

De kennis en vaardigheden die politicologen hebben zijn nuttig in de politiek, maar dat niet alleen. Ook voor een team van bijvoorbeeld economische en financiële experts in het bankwezen is een politicoloog een nuttige aanwinst. Tijdens je studie merk je steeds meer wat je het meest interesseert. Dat geldt voor zowel de sector als de functie. Op dat gebied kun je je tijdens je studie (eventueel met een stage) specialiseren.

Na de bachelor vervolgen de meeste studenten hun studie met een masteropleiding. Met een master kun je je specialiseren in een bepaalde richting. De studieadviseur kan je meer vertellen over jouw doorstroommogelijkheden na de bachelor.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld