Waarom deze studie?

Politicologen onderzoeken de wereld om hen heen. Dat doen ze door machtsrelaties, conflicten en (actuele) ontwikkelingen in de (internationale) politiek te bestuderen. Ontdek wie de macht in handen heeft en hoe de politieke verhoudingen zijn op nationaal, Europees én internationaal niveau. 
Bij Politicologie in Nijmegen is er veel ruimte voor filosofische en ethische vragen, bijvoorbeeld over rechtvaardigheid en rationaliteit. Ook kies je in je tweede jaar al voor een richting waarbij je je verder kunt verdiepen in de thema's die je het meest interessant vindt. Je kunt kiezen voor 'Politicologie: macht en conflict' of 'Politicologie: macht en democratie'. In zowel het tweede als derde jaar kun je keuze vakken volgen en je daarmee verder specialiseren. 

 

Daarom Radboud Universiteit

  • De onderwijsvormen zijn persoonlijk, kleinschalig en uitdagend. Er heerst een open sfeer, waarin je gemakkelijk in contact komt met docenten en andere studenten.
  • Onze groene campus is een heerlijke plek om te studeren. Alle faciliteiten bevinden zich op loopafstand van elkaar.
  • We stimuleren je om verder te kijken en leiden je multidisciplinair op, zodat je een breed scala aan professionele en academische vaardigheden ontwikkelt.
  • Met een diploma van de Radboud Universiteit is het arbeidsmarktperspectief gunstig. Bovendien kun je bij ons terecht voor individuele (advies)gesprekken en cv-checks.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit