Student Psychologie

BachelorPsychologie

Hoe kiezen we onze vrienden en partners? Waarom is het zo moeilijk om verleidingen te weerstaan? Zetten gewelddadige videogames aan tot agressie? Wat motiveert ons om te studeren? Wekken deze vragen jouw interesse, dan is Psychologie iets voor jou.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Uniek is dat je kunt kiezen tussen een volledig Engelstalig programma of een tweetalig programma.
  • Vanaf het tweede jaar kun je een eigen leerroute samenstellen die past bij jouw interesses.
  • In het derde studiejaar kun je een half jaar in het buitenland studeren bij één van onze 130 partneruniversiteiten. 
  • Nijmegen is dé plek voor toonaangevend onderzoek op het gebied van onder meer Brein & Cognitie, Ontwikkeling & Psychische Gezondheid en Gedrag & Omgeving.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Aan de Radboud Universiteit heb je veel persoonlijk contact en word je meer als persoon dan als een nummer gezien.
Portret Robert van Dongen
Robert van Dongen Student Het verhaal van Robert
Kennismaken

Wat ga je leren?

In de studie Psychologie onderzoek je het gedrag, de gedachten en de emoties van mensen. Je bestudeert hoe het brein ons gedrag stuurt, soms bewust en vaak onbewust. Je leert hoe we ons ontwikkelen, van baby tot senior, en hoe hierin psychische klachten kunnen ontstaan. Daarnaast leer je begrijpen hoe de omgeving en de groepen waarvan we deel uitmaken, ons gedrag bepalen. Durf je het aan: een studie die je mens-, wereld- en zelfbeeld zal veranderen?

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Omdat gedrag altijd en overal een rol speelt, kom je psychologen in heel diverse functies en werkvelden tegen: hulpverlening, onderwijs, human resources management, overheidsbeleid, voorlichting, training & coaching, sport, reclame. Hoe verschillend de werkvelden ook zijn, de missie van de psycholoog is hetzelfde: bijdragen aan de kwaliteit van (samen)leven door ongezond of ongewenst gedrag te veranderen.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld