Marin Kellaert

Portretfoto student
Een tip is echt om een Open Dag, meeloopdag of proefstudeerdag te volgen. Hierdoor krijg je veel meer informatie over de studie, de universiteit en de stad zelf.
Naam
Marin Kellaert
Opleiding
Psychologie

Student Marin Kellaert volgt de bacheloropleiding Psychologie aan de Radboud Universiteit.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

De Radboud Universiteit stond goed aangeschreven voor de studie Psychologie. Ook op de Open Dag voelde ik mij meteen thuis op de universiteit en in Nijmegen. Hierdoor maakte ik uiteindelijk de keuze om aan de Radboud te gaan studeren. 

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Gedurende het eerste jaar kregen wij één vaste mentorgroep. Door deze vaste groep en een bijbehorende vaste docent, was het een fijne omgeving en raakte ik gewend aan het studeren op de universiteit. Ik heb hierdoor de overgang niet als heel vervelend of moeilijk ervaren.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Wat ik fijn vind aan de bachelor Psychologie is dat de studie erg breed begint en je zelf keuzecursussen kan kiezen om je specifieke interesse te volgen. Hier is erg veel keuze in, waardoor elke student kan kijken welke kant die op wilt gaan. Het meest uitdagende is dat je veel zelfstudie hebt en zelf verantwoordelijk bent voor het volgen van je vakken.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

De sfeer binnen de opleiding ervaar ik als heel goed. Er zijn veel projecten die je met medestudenten moet doen, waardoor je ook veel samen werkt en elkaar leert kennen. Docenten zijn altijd aanspreekbaar voor vragen of wanneer je hulp nodig hebt.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Met mijn bachelor op zak wil ik graag doorstuderen voor een master.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ja, ik ben zeer betrokken bij de studievereniging SPiN. Sinds mijn eerste jaar heb ik bij commissies gezeten. Ook zat ik het afgelopen jaar in het bestuur van SPiN.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Ik vind het een stad met een fijne sfeer. Het is niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Er zijn veel opties voor sporten, shoppen, uitgaan en het opzoeken van natuur.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik ben eigenlijk alleen naar de Open Dag geweest en dit gaf mij al genoeg informatie. Via de website heb ik nog gekeken naar de opbouw van de opleiding en het soort vakken die werden gegeven in deze bachelor.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Een tip is echt om een Open Dag, meeloopdag of proefstudeerdag te volgen. Hierdoor krijg je veel meer informatie over de studie, de universiteit en de stad zelf. Ook kan je meteen zelf ervaren hoe het voelt om rond te lopen in de stad of universiteit.