Nina Tijdink

Portetfoto Nina Tijdink
Het feit dat het een brede opleiding is en dat je zelf bepaalt waarin je je specialiseert trekt mij erg aan in de bachelor.
Naam
Nina Tijdink
Opleiding
Psychologie
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Odulphus Lyceum: E&M

Student Nina Tijdink volgt de bacheloropleiding Psychologie aan de Radboud Universiteit.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

De combinatie van een centrale en levendige campus en een breed aanbod aan vakken en opties voor specialiseren binnen de studie hebben mij overgehaald om te gaan studeren aan de Radboud!

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Aan het begin van m'n studie was het best even wennen: je moet je eigen manier vinden in het verwerken van informatie uit colleges en het leren voor tentamens. Wel hielp mijn mentor hier me goed mee, dat was mijn docent van mijn eerste vak: academische vaardigheden.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Het feit dat het een brede opleiding is en dat je zelf bepaalt waarin je je specialiseert trekt mij erg aan in de bachelor. Je krijgt van alles een beetje mee en kiest daarna wat je zelf leuk vindt; en dat kan veel kanten opgaan. Het verkennen van meerdere werkvelden kan uitdagend zijn, maar houd je ook lekker bezig!

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

Psychologie is natuurlijk een grote opleiding; je zit met veel studenten in de collegezaal. De kleinere werkgroepen en toegankelijkheid van de docenten laten het toch voelen als een hechte groep.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Na mijn bachelor wil ik een jaartje aan de slag binnen studentenorganisatie AIESEC om mijn kennis over arbeids - en organisatie psychologie toe te passen in de sales en het bedrijfsleven. Daarna wil ik graag een master doen binnen dit werkveld!

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben zelf niet actief bij SPiN, wel doe ik veel buiten mijn studie bij een onafhankelijk dispuut en studentenorganisatie AIESEC.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is echt een oude stad met een jonge sfeer: er gebeurt ontzettend veel, er is een echte studentenhuizencultuur en veel leuke feestjes en festivals. Je hebt voor ieder wat wils; de meest uiteenlopende verenigingen en organisaties. Het waalstrand is ook een hele fijne plek om even bij te komen, of een biertje te drinken na een lange studiedag.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik heb zelf meerdere open dagen en proefstudeerdagen bezocht, die me een gevoel gaven van de campus en informatie boden over de vakken.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Ik zou toekomstige studiekiezers absoluut aanraden om vooral veel te vragen; benader huidige studenten, doe een meeloopdag en vraag rond in je omgeving!