Tim de Lange

Portret Tim de Lange
Ik voelde me meteen thuis op de campus en ik vind dat er in de stad een gezellige sfeer hangt.
Naam
Tim de Lange
Opleiding
Psychologie
Startdatum studie
Vooropleiding
VWO - N&T - Zwijsen College Veghel

Student Tim de Lange volgt de bacheloropleiding Psychologie aan de Radboud Universiteit. 

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik heb niet alleen voor de Radboud Universiteit gekozen omdat het de dichtstbijzijnde universiteit was vanuit mijn woonplaats. Ik heb gekeken naar zowel de stad als de campus. Ik voelde me meteen thuis op de campus en ik vind dat er in de stad een gezellige sfeer hangt. De open dag en de meeloopdag hebben me uiteindelijk overtuigd om in Nijmegen te gaan studeren.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

De overgang van mijn middelbare school naar de universiteit is me erg meegevallen. Studeren op een universiteit vraagt wat meer zelfstandigheid en wat meer en moeilijkere stof, maar omdat je bezig bent met iets wat je (als het goed is) heel interessant vindt, heb je dat niet echt in de gaten.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

De echte psychologievakken spreken mij het meeste aan in de bachelor. Vakken zoals 'Ontwikkeling en Psychische Gezondheid' en 'Gedrag en Omgeving' vind ik het leukst omdat het echt theorie bevat die ik later tijdens mijn werk wil en ga gebruiken.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

De sfeer binnen de opleiding is heel gemoedelijk. Ondanks dat de opleiding zo groot is, kennen veel studenten elkaar waardoor het vaak erg gezellig is onderling. De docenten die de colleges geven zijn vaak goed te bereiken en heel toegankelijk. Dit alles maakt het contact met medestudenten en docenten heel gemoedelijk en laagdrempelig.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Als ik later mijn bachelordiploma heb wil ik aan de slag als gezondheidszorgpsycholoog of psychotherapeut. Het lijkt me geweldig om mijn eigen cliënten te behandelen of om een eigen praktijk op te zetten.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben betrokken bij SPin (Studievereniging Psychoiogie in Nijmegen). Ik ga regelmatig langs bij de SPiN-kamer op de universiteit om koffie te halen of om even te kletsen met medestudenten. Daarnaast zit ik in de stedentrip-commissie waarmee we een stedentrip organiseren binnen Europa.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen vind ik leuk omdat het een hele gemoedelijke en niet te grote stad is. Het wordt regelmatig vergeleken met een groot dorp, en doordat het niet zo groot is kom je vaak mensen tegen in de stad die je kent.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

De open dag was erg fijn om te kiezen tussen de verschillende opleidingen. Toen ik eenmaal had gekozen, heb ik enkele meeloopdagen gedaan om de steden en universiteiten zelf te vergelijken. Vooral deze meeloopdagen waren erg fijn omdat je dan echt een ongefilterd beeld krijgt en een dag meekijkt in het leven van een student.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

- Kijk niet alleen naar de stad die het dichtst bij is, maar ga op veel plekken de sfeer proeven in de stad en op de campus.
- Word actief lid van een studievereniging. Je leert veel mensen kennen waardoor het studentenleven niet alleen maar uit studeren bestaat.
- Ga een dag meelopen op verschillende universiteiten om een echt goed beeld te krijgen van de opleidingen.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.