Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma bachelor Psychologie jaar 1

Studiejaar
1

Het eerste jaar is breed ingericht. Je krijgt een algemene inleiding in de psychologie en in de drie kennisgebieden: Brein & Cognitie, Ontwikkeling & Psychische Gezondheid en Gedrag & Omgeving. Je oefent ook diagnose- en interventievaardigheden in verschillende werkvelden. Ook leer je hoe je wetenschappelijke literatuur moet zoeken, analyseren en schrijven. Daarnaast oefen je met onderzoeksvaardigheden.

Over dit studieprogramma

 

Academische en Professionele Vaardigheden

In de cursus Professionele Vaardigheden oefen je diagnose- en interventievaardigheden in verschillende werkvelden, zoals klinische psychologie, neurorevalidatie, onderwijs, en arbeid & organisatiepsychologie. In het practicum Academische Vaardigheden oefen je jezelf in het zoeken van wetenschappelijke literatuur, het analyseren van teksten en in wetenschappelijk schrijven.

 

Onderzoeksvaardigheden

De leert onderzoeksvaardigheden met de vakken Methoden, Statistiek 1 en het Onderzoekspracticum 1. Je leert interessante en haalbare onderzoeksvragen te formuleren, werkt deze uit met een geschikte onderzoeksmethode, en oefent je in het verantwoord analyseren, interpreteren, rapporteren en presenteren van onderzoeksgegevens.

Totaal EC
60 EC