Studieprogramma bachelor Psychologie jaar 3

Studiejaar
3

In het derde jaar kies je welke richting jij wilt inslaan binnen de psychologie. Hierin specialiseer je jezelf middels vier keuzecursussen.  Je stelt driekwart van het derde jaar zelf samen. Ook kun je een deel van het derde jaar in het buitenland volgen bij één van onze 130 partneruniversiteiten. Je sluit het derde jaar af met het schrijven van een bachelorscriptie binnen het gekozen kennisgebied.

Totaal EC
60.5 EC
Verplichte cursussen
P1
P2
P3
P4
  1. P1
  2. P2
  3. P3
  4. P4
Keuzecursussen
P1
P2
P3
P4

Domeincursus (kies 2 uit 3)

Minimaal 12 EC, maximaal 12 EC

Domeincursussen

Aan het begin van het jaar kies je een profieldomein. Dit blijft je bachelordomein voor de rest van het derde jaar en bereidt je voor op een van de masteropleiding Psychologie aan de Radboud Universiteit of een masteropleiding op een andere universiteit. Naast het volgen van de verplichte bijbehorende domeincursus, kies je een tweede en derde domeincursus.

Keuzedomeinen

Binnen je profieldomein kies je drie cursussen. Deze cursussen kun je gebruiken om aan een onderscheidend profiel te werken. Je kiest de cursussen Toegepaste onderzoeksmethoden en Onderzoeksproject die bij jouw domein horen.

Vrije ruimte
P1
P2
P3
P4
Vrije keuze
16 EC
  1. P1
  2. P2
  3. P3
  4. P4

In het derde jaar heb je ook een aantal vrije keuzecursussen. Je kunt een keuze maken op basis van je eigen interesses: binnen of buiten je gekozen domein, binnen of buiten Psychologie, bij Radboud-programma's of bij andere universiteiten in Nederland of in het buitenland.

Specialisaties binnen dit jaarprogramma