Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma bachelor Psychologie jaar 3

Studiejaar
3

In het derde jaar kies je welke richting je wilt inslaan binnen de psychologie. Je specialiseert je hierin met vier keuzecursussen. Driekwart van het derde jaar stel je zelf samen. Ook kun je een deel van het derde jaar in het buitenland volgen bij een van de 130 universiteiten waar we mee samenwerken. Je sluit dit jaar af door een bachelorscriptie over een onderwerp uit het gekozen kennisgebied te schrijven.

Totaal EC
60.5 EC
Verplichte cursussen
P1
P2
P3
P4
  1. P1
  2. P2
  3. P3
  4. P4
Keuzecursussen
P1
P2
P3
P4

Domeincursus (kies 2 uit 3)

Minimaal 12 EC, maximaal 12 EC

Domeincursussen

Aan het begin van het jaar kies je een profieldomein. Dit blijft je bachelordomein voor de rest van het derde jaar en bereidt je voor op een van de masteropleiding Psychologie aan de Radboud Universiteit of een masteropleiding op een andere universiteit. Naast het volgen van de verplichte bijbehorende domeincursus, kies je een tweede en derde domeincursus.

Keuzedomeinen

Binnen je profieldomein kies je drie cursussen. Deze cursussen kun je gebruiken om aan een onderscheidend profiel te werken. Je kiest de cursussen Toegepaste onderzoeksmethoden en Onderzoeksproject die bij jouw domein horen.

Vrije ruimte
P1
P2
P3
P4
Vrije keuze
16 EC
  1. P1
  2. P2
  3. P3
  4. P4

In het derde jaar heb je ook een aantal vrije keuzecursussen. Je kunt een keuze maken op basis van je eigen interesses: binnen of buiten je gekozen domein, binnen of buiten Psychologie, bij Radboud-programma's of bij andere universiteiten in Nederland of in het buitenland.

Specialisaties