Waarom de studie Psychologie in Nijmegen?

In de studie Psychologie onderzoek je het gedrag, de gedachten en de emoties van mensen. Je bestudeert hoe het brein ons gedrag stuurt. Soms bewust en vaak onbewust. Je leert hoe we ons ontwikkelen, van baby tot senior. En hoe hierin psychische klachten kunnen ontstaan. Daarnaast leer je begrijpen hoe de omgeving en de groepen waarvan we deel uitmaken, ons gedrag bepalen.

• Elk jaar voer je in een kleine groep een onderzoek uit: je bepaalt zelf wat je onderzoekt en hoe je dat aanpakt. Zo leer je zelfstandig, systematisch en kritisch problemen aanpakken - kwaliteiten die bij werkgevers zeer gewild zijn.
  • Vanaf het tweede jaar kun je een eigen leerroute samenstellen die past bij jouw interesses en het werkveld van jouw voorkeur.
  • In het derde studiejaar kun je een half jaar in het buitenland studeren bij één van onze 130 partneruniversiteiten. Zie jij jezelf al studeren in bijv. Noorwegen, de VS of Zuid-Afrika?
  • Bij ons ben je geen nummer! Naast hoorcolleges, heb je wekelijks werkgroepen en practica in groepen van twintig studenten. Studiekeuze- of loopbaanvragen bespreek je met je mentor. Er heerst een prettige sfeer en de samenwerking tussen docenten en studenten is informeel.
  • Nijmegen is dé plek voor toonaangevend onderzoek op het gebied van onder meer Brein & Cognitie, Ontwikkeling & Psychische Gezondheid en Gedrag & Omgeving.
  • In onze bachelor- en masteropleiding werken we nauw samen met de enige academische GZ-opleiding in Nederland.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit?

Campussessie zomer-DvA-6244 klein.jpg