Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Omdat gedrag altijd en overal een rol speelt, kom je psychologen in heel diverse functies en werkvelden tegen: hulpverlening, onderwijs, human resources management, overheidsbeleid, voorlichting, training & coaching, sport en, reclame. Hoe verschillend de werkvelden ook zijn, de missie van de psycholoog is hetzelfde: bijdragen aan de kwaliteit van (samen)leven door ongezond of ongewenst gedrag te veranderen.

Mogelijke beroepen

  • Gezondheidszorgpsycholoog
  • Arbeids- en organisatiepsycholoog
  • Adviseur gedragsverandering
  • Wetenschappelijk onderzoeker

Door naar een master

Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Het behalen van een master biedt je verschillende voordelen. Een daarvan is dat je doorgroeimogelijkheden groter zijn. Met een bachelordiploma Psychologie aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar:

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.