Chadi - student Recht & Economie

BachelorRecht en Economie

Wat verandert er juridisch gezien wanneer bedrijven uitgroeien tot grote multinationals? Welke wetten gelden er voor aandelen en cryptovaluta? Om een goed antwoord te geven op die vragen heb je kennis nodig van zowel het recht als van economie.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je leert de spelregels van de samenleving kennen én hoe deze de markt beïnvloeden;
  • Je leert over economische processen en ontwikkelingen;
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Je wordt meester in de rechten én Master of Economics.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Wat mij het meest aanspreekt in de bachelor is de combinatie van zowel het juridische als het economische aspect.
Portretfoto Benjamin Houtackers
Benjamin Houtackers Student Het verhaal van Benjamin
Kennismaken

Wat ga je leren?

Je leert de wetten kennen in het algemene deel van Rechtsgeleerdheid. Hierbij ontwikkel je juridische vaardigheden die later goed van pas komen en neem je onder andere deel aan een oefenrechtbank.

Daarnaast volg je per jaar een aantal vakken bij Economie. Hier kies je een specialisatie zoals Accounting & Control, Financial Economics of International Business. Je leert op deze manier van twee kanten naar vraagstukken kijken, waardoor jij een expert wordt op het snijvlak tussen markt en wet.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Recht en Economie is een ideale voorbereiding voor functies als bedrijfsjurist, advocaat in het ondernemingsrecht, manager, beleidsmedewerker, of organisatieadviseur. Maar je kunt er uiteraard ook andere beroepen mee uitoefenen die je met alleen een opleiding Rechtsgeleerdheid of Economie en Bedrijfseconomie kunt doen.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld