Benjamin Houtackers

Portretfoto Benjamin Houtackers
Wat mij het meest aanspreekt in de bachelor is de combinatie van zowel het juridische als het economische aspect.
Naam
Benjamin Houtackers
Opleiding
Recht en Economie
Startdatum studie

Benjamin Houtackers is bachelorstudent Recht & Economie.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik werd al erg snel geënthousiasmeerd door de mogelijkheid om de studies Rechtsgeleerdheid en Economie te combineren. Daarna ben ik me gaan verdiepen in welke universiteiten nog meer deze mogelijkheid hebben. Mijn voorkeur viel echter al snel op de Radboud Universiteit omdat specifiek de Faculteit der Rechtsgeleerdheid mij erg aansprak op het gebied van sfeer, omgeving en in het bijzonder niveau.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Ik heb zelf eerst een half jaar aan de TU/E gestudeerd, dus daarom was de overstap voor mij minder groot dan voor de gemiddelde nieuwe student. Toch vond ik dat er veel aandacht werd besteed aan de overgang. Zo werd je in je eerste jaar door zowel een tutor als een mentor begeleid. Ik heb dit zelf als erg prettig ervaren.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Wat mij het meest aanspreekt in de bachelor is de combinatie van zowel het juridische als het economische aspect. Zo blijkt dat deze gebieden totaal verschillend zijn, maar op sommige manieren toch nauw met elkaar in verband staan. Ik vind het uitdagend en interessant om deze brug mede zelf te slaan en om de opgedane kennis bij beide in elkaar mee te nemen.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De sfeer binnen de opleiding is erg prettig. In het bijzonder de algehele sfeer die hangt in het Grotiusgebouw ervaar ik als heel aangenaam. Zo sta je in nauw contact met zowel medestudenten als met docenten/onderzoekers.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Een specifiek plan heb ik nog niet echt. Wat ik wel weet is dat ik zowel een master in Rechtsgeleerdheid als in Economie wil doen. Het lijkt me dan ook mooi om later deze specialisaties in elkaar over te laten lopen om zowel de kennis van het recht mee te nemen naar de economische wereld of andersom.

Ben je betrokken bij de studievereniging?

Ja, ik heb er zelf voor gekozen om direct in het eerste jaar actief lid te worden bij de Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen (JFV). Dit heeft mij erg geholpen om veel medestudenten te leren kennen op zowel formele als informele wijze. Daarnaast ben ik dit jaar en aankomend jaar weer actief lid bij de JFV en overweeg ik om in mijn vierde jaar een bestuursjaar te doen.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Het prettige aan Nijmegen vind ik dat het een stad is met de voordelen van een dorp. Zo kom je altijd wel bekenden tegen als je uitgaat of als je over de campus loopt.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik heb zelf geen voorlichtingsactiviteiten gevolgd.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Doe veel onderzoek en stel veel vragen aan zowel docenten als studenten. Dit is vaak lastig en soms een beetje spannend, maar dit helpt wel echt bij je studiekeuze. Ik weet zeker dat iedere student klaarstaat om al jouw vragen te beantwoorden.