Studieprogramma van deze opleiding

Tijdens de dubbelstudie Recht & Economie combineer je de bachelor Rechtsgeleerdheid en master Nederlands recht met vakken uit de bacheloropleiding Economie en de masteropleiding Economics. In het eerste jaar volg je hetzelfde programma als studenten van de andere juridische bachelors. Je krijgt vakken die een inleiding geven op hoofdgebieden van rechtsgeleerdheid, zoals 'Inleiding tot de rechtswetenschap', 'Privaatrecht' en 'Strafrecht'. Ook ontwikkel je juridische schrijfvaardigheden en neem je deel aan een oefenrechtbank. Daarbij maak je kennis met drie inleidende vakken op het gebied van economie. In het tweede jaar van de bacheloropleiding staat het publiekrecht centraal. Tevens volg je de economische vakken die passen in het door jou gekozen traject. Het derde bachelorjaar staat in het teken van privaatrecht. Hiermee rond je je bachelor Rechtsgeleerdheid af. In het derde én vierde jaar (naast je master Nederlands recht) volg je de laatste economische bachelorvakken voorafgaand aan jouw master Economics.

Onderwijsvormen

Studieprogramma

 • Jaarprogramma jaar 1

  Tijdens de dubbelstudie Recht & Economie combineer je de Nederlandstalige bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid (Nederlands Recht) met de Nederlandstalige masteropleiding Economie (Engelstalige masteropleiding Economics).

  Bekijk jaarprogramma jaar 1
 • Jaarprogramma jaar 2

  In het tweede jaar van de bacheloropleiding staat het publiekrecht centraal. Daarnaast volg je een aantal extra vakken van Economie, afhankelijk van je gekozen richting.

  Bekijk jaarprogramma jaar 2
 • Jaarprogramma jaar 3

  In het derde studiejaar, dat 'privaatrechtelijk' van aard is, ligt de nadruk op burgerlijk recht en handelsrecht. Daarnaast volg je, wederom afhankelijk van je gekozen richting, een aantal vakken van Economie.

  Bekijk jaarprogramma jaar 3
 • Jaarprogramma jaar 4

  In het vierde jaar begin je aan je master Nederlands recht, maar volg je daarnaast nog één economisch vak ter afronding van je bachelor Recht en Economie. Daarna, in je vijfde jaar, volg je een Economische master. Zo heb je na vijf jaar een bachelor Recht en Economie, een master Nederlands recht én een master Economics.

  Bekijk jaarprogramma jaar 4

Deze opleiding heeft een bindend studieadvies

Minimum ECTS
45
Deze opleiding bestaat jaarlijks uit 60 ECTS (European Credit Transfer System), ook studiepunten genoemd. Aan het eind van het eerste jaar van je bachelor moet je ten minste 45 studiepunten behalen om een positief studieadvies te krijgen en door te mogen naar het tweede jaar. Als je niet aan de 45 ECTS komt, moet je dus in principe stoppen met de opleiding. Natuurlijk houden we wel rekening met bijzondere omstandigheden zoals ziekte en andere persoonlijke factoren. Je studieadviseur of mentor bespreekt met jou regelmatig je studieresultaten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je bachelor? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.