Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.
Studieprogramma van deze opleiding
Tijdens de combinatiestudie Recht & Economie combineer je de Nederlandstalige bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid (Nederlands Recht) met de Engelstalige masteropleiding Economie (Engelstalige masteropleiding Economics).
Een vorm van een college waarbij mondelinge overdracht van leerstof plaatsvindt. Een hoorcollege wordt gegeven door één of meerdere docenten.
Een vorm van college waarbij de student onder begeleiding aan leeropdrachten werkt, meestal in groepsverband.
Studieprogramma
Jaarprogramma jaar 1
Het eerste jaar is voor alle juridische bacheloropleidingen identiek. Zo krijg je een volledig beeld van het vakgebied. Je krijgt vakken die een inleiding geven op hoofdgebieden van rechtsgeleerdheid, je ontwikkelt studiemethodes en juridische schrijfvaardigheden en je neemt deel aan een oefenrechtbank. Studenten Recht en Economie volgen daarbij drie vakken van Economie.
In het tweede jaar van de bacheloropleiding staat het publiekrecht centraal. Daarnaast volg je een aantal extra vakken van Economie, afhankelijk van je gekozen richting.
In het derde studiejaar, dat 'privaatrechtelijk' van aard is, ligt de nadruk op burgerlijk recht en handelsrecht. Daarnaast volg je, wederom afhankelijk van je gekozen richting, een aantal vakken van Economie.
In het vierde jaar begin je aan je master Nederlands recht, maar volg je daarnaast nog één economisch vak ter afronding van je bachelor Recht en Economie. Daarna, in je vijfde jaar, volg je een Economische master. Zo heb je na vijf jaar een bachelor Recht, een master Nederlands recht én een master Economics.
Deze opleiding bestaat jaarlijks uit 60 ECTS (European Credit Transfer System), ook studiepunten genoemd. Aan het eind van het eerste jaar van je bachelor moet je ten minste 45 studiepunten behalen om een positief studieadvies te krijgen en door te mogen naar het tweede jaar. Als je niet aan de 45 ECTS komt, moet je dus in principe stoppen met de opleiding. Natuurlijk houden we wel rekening met bijzondere omstandigheden zoals ziekte en andere persoonlijke factoren. Je studieadviseur of mentor bespreekt met jou regelmatig je studieresultaten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Extra uitdaging
Wil je een extra uitdaging naast je bachelor? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.