Waarom de studie Recht en Economie in Nijmegen?

Wat verandert er juridisch gezien wanneer bedrijven uitgroeien tot grote multinationals? Welke wetten gelden er voor aandelen en cryptovaluta? Om een goed antwoord te geven op die vragen heb je kennis nodig van zowel het recht als van economie. Tijdens de combinatiestudie Recht & Economie leer je welke juridische kanttekeningen er aan economische ontwikkelingen zitten, of hoe de wet invloed uitoefent op de markt.

Kies je voor de combinatiestudie Recht & Economie aan de Radboud Universiteit? Dan leer je om vanuit een economische invalshoek te kijken naar de wet en omgekeerd met juridische deskundigheid te kijken naar economische vraagstukken. Zo ontwikkel jij je tot een expert op het grensvlak tussen recht en economie. Hiermee word je breed opgeleid voor een carrière in het bedrijfsleven, de consultancy of de advocatuur.

• Je leert de spelregels van de samenleving kennen én hoe deze de markt beïnvloeden;
  • Je wordt een expert op het gebied van economische processen en ontwikkelingen;
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs van hoog niveau;
  • Je hebt na vijf jaar maarliefst twee masters behaald: Nederlands Recht én Economics.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit