Wat kun je ermee?

Na afronding van deze opleiding ben je 'Bachelor of Laws'. Je hebt geleerd hoe je wetten toepast op individuele situaties en kan dwarsverbanden leggen tussen verschillende rechtsgebieden. Je bent breed opgeleid en denkt analytisch en nauwkeurig na over de toepassing van de wet.

Na de bachelor stroom je door naar de master Nederlands recht. Door de Economievakken die je hebt gevolgd, kun je daarna beginnen aan de master Economics, met de door jou gekozen specialisatie. Na vijf jaar heb je twee masters afgerond: je bent meester in de rechten én Master of Economics.

Arbeidsmarktperspectief

Recht en Economie is een ideale voorbereiding voor functies als bedrijfsjurist, advocaat in het ondernemingsrecht, manager, beleidsmedewerker, of organisatieadviseur. Maar je kunt er uiteraard ook andere beroepen mee uitoefenen die je met alleen een opleiding Rechtsgeleerdheid of Economie en Bedrijfseconomie kunt doen.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Mogelijke beroepen

  • Advocaat
  • Rechter
  • Officier van justitie
  • Bedrijfsjurist
  • Operationeel manager
  • Organisatieadviseur

Door naar een master

In principe kun je na het behalen van je bachelor de arbeidsmarkt op, maar veel functies vragen om een afgeronde masteropleiding. De meeste studenten kiezen er dan ook voor om na hun bachelor nog een master te volgen. Met een masterdiploma kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen om verder te gaan in het (wetenschappelijk) onderzoek.

Bekijk juridische Masters

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.

Career Service Rechten