Damian - student Recht & Management

BachelorRecht en Management

Wat voor invloed oefent de wet uit op het bedrijfsleven? En wat zijn de juridische haken en ogen aan organisatorische keuzes? Om een goed antwoord te geven op die vragen heb je kennis nodig van zowel het recht als van bedrijfskunde.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je leert de spelregels van de samenleving kennen én hoe deze het bedrijfsleven beïnvloeden;
  • Je leert over managementprocessen en organisatorische verhoudingen;
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Je wordt meester in de rechten én Master Business Administration.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Het meest uitdagende is toch wel het combineren van beide programma's, al is dit met een strakke planning goed te doen!
Portret Jur Egberink
Jur Egberink Student Het verhaal van Jur
Kennismaken

Wat ga je leren?

Je leert de wetten kennen in het algemene deel van Rechtsgeleerdheid. Hierbij ontwikkel je juridische vaardigheden die later goed van pas komen en neem je onder andere deel aan een oefenrechtbank.

Daarnaast volg je per jaar een aantal vakken bij Bedrijfskunde. Hier leer je meer over verschillende managementvraagstukken. Je leert op deze manier van twee kanten naar vraagstukken kijken, waardoor jij mensen en organisaties beter kunt helpen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Recht en Management is een ideale voorbereiding voor functies als bedrijfsjurist, advocaat in het ondernemingsrecht, manager, beleidsmedewerker, directiesecretaris en organisatieadviseur. Maar je kunt er uiteraard ook andere beroepen mee uitoefenen die je met alleen een opleiding Rechtsgeleerdheid of Bedrijfskunde kunt doen.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld