Jur Egberink

Portret Jur Egberink
Het meest uitdagende is toch wel het combineren van beide programma's, al is dit met een strakke planning goed te doen!
Naam
Jur Egberink
Opleiding
Recht en Management
Startdatum studie
Vooropleiding
Vwo

Jur Egberink is bachelorstudent Recht & Management.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik heb meerdere Open Dagen bezocht en kreeg gelijk een goed gevoel bij de Radboud Universiteit. Ook is het zo dat de studie Recht & Management in deze vorm alleen maar hier in Nijmegen te volgen is.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

In het begin was het even wennen, aangezien er veel meer zelfstandigheid van je wordt verwacht. Wel is er goede begeleiding tijdens de overgang, zo word je vanaf het begin van jaar begeleid door een andere student die al wat verder is in zijn of haar studie, je studenttutor. Ook kun je altijd bij je persoonlijke mentor terecht met vragen.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Ik vond zelf de studiekeuze erg lastig. Toen ik erachter kwam dat ik Rechten en Bedrijfskunde op deze manier kon combineren, was de keuze dan ook snel gemaakt. Het meest interessant aan de bachelor vind ik dat je naar maatschappelijke problemen leert kijken via bepaalde theoretische principes. Het meest uitdagende is toch wel het combineren van beide programma's, al is dit met een strakke planning goed te doen!

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

De opleiding heeft een fijne sfeer, de omgang met andere studenten loopt gemakkelijk en bij het management-gedeelte komt ook behoorlijk wat samenwerking met anderen kijken. Ondanks het onderwijs dat afgelopen jaar nagenoeg volledig online heeft plaatsgevonden verloopt het contact met docenten ook op een soepele manier, je kan met al je vragen bij ze terecht.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee. Dat geeft op dit moment nog niks, aangezien je met deze bachelor nog ontzettend veel kanten op kunt.

Ben je betrokken bij de studievereniging?

Ik ben momenteel lid van de eerstejaarscommissie van de JFV Nijmegen. We organiseren verschillende activiteiten voor de eerstejaarsstudenten en daarnaast leer je veel nieuwe mensen kennen binnen je studie!

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is een mooie stad en je kunt er veel verschillende dingen beleven. Zo is er een prachtige binnenstad en kun je wanneer je lekker met vrienden wilt chillen jezelf altijd richting één van de vele parken of het Waalstrandje begeven.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol?

Ik heb verschillende Open Dagen bezocht en heb daarnaast twee keer een dagje meegelopen met een andere student. De Open Dagen hielpen me om een algemeen beeld van de universiteit en de campus zelf te krijgen. De Meeloopdagen waren vooral interessant omdat je een beeld van de studie zelf krijgt en ook veel ervaringsverhalen van andere studenten hoort.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Kies voor de studie/universiteit waarbij jij je het meest op je gemakt voelt, oriënteer veel en heb vooral veel plezier.