Studieprogramma van Recht en Management

Tijdens de dubbelstudie Recht en Management combineer je de bachelor Rechtsgeleerdheid met vakken uit de bachelor Bedrijfskunde. Het studieprogramma is zó ingericht dat je binnen vijf jaar één bachelor en twee masters afrondt: de bachelor Rechtsgeleerdheid, de master Nederlands recht en de master Business Administration.

In het eerste jaar volg je hetzelfde programma als studenten van de andere juridische bachelors. In dit jaar leg je een brede theoretische basis en krijg je een goed inzicht in de verschillende onderdelen van het recht. Daarbij maak je kennis met drie inleidende vakken op het gebied van bedrijfskunde. In het tweede jaar van de bacheloropleiding staat het publiekrecht centraal, met vier extra bedrijfskundevakken. Het derde bachelorjaar staat in het teken van privaatrecht. Hiermee rond je je bachelor Rechtsgeleerdheid af. Tevens volg je twee 'voorsorteervakken' van Bedrijfskunde.

In het vierde jaar volg je, tijdens je master Nederlands recht, de laatste voorsorteervakken voor Bedrijfskunde. In het vijfde jaar volg je de master Business Administration.

Onderwijsvormen

Studieprogramma

• Jaarprogramma jaar 1

Tijdens de dubbelstudie Recht & Management combineer je de bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid (Nederlands recht) met vakken uit de bacheloropleiding Bedrijfskunde en de masteropleiding Business Administration.

Bekijk jaarprogramma jaar 1
  • Jaarprogramma jaar 2

In het tweede jaar van de bacheloropleiding staat het publiekrecht centraal. Daarnaast volg je vier extra vakken van Bedrijfskunde.

Bekijk jaarprogramma jaar 2
  • Jaarprogramma jaar 3

In het derde studiejaar, dat 'privaatrechtelijk' van aard is, ligt de nadruk op burgerlijk recht en handelsrecht. Daarnaast volg je twee vakken én twee zogeheten 'voorsorteervakken' van Bedrijfskunde.

Bekijk jaarprogramma jaar 3
  • Jaarprogramma jaar 4

In het vierde jaar begin je aan je master Nederlands recht, maar volg je daarnaast nog één juridisch vak ter afronding van je bachelor Recht en Management. Ook volg je nog wat extra vakken van Bedrijfskunde. Daarna, in je vijfde jaar, volg je een master van Business Administration. Zo heb je na vijf jaar een bachelor Recht en Management, een master Nederlands recht én een master Business Administration.

Bekijk jaarprogramma jaar 4

Studeren in het buitenland

Tijdens de bachelor heb je de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor studie, stage of scriptie. De meeste studenten zijn erg enthousiast over hun buitenlandervaring. Je leert vanuit een andere cultuur naar dingen kijken en ontmoet nieuwe mensen; het verrijkt je als persoon. Ook staat het mooi op je cv.

Kijk op de website van International Office Rechten voor informatiebijeenkomsten, inspiratie, kosten, beurzen, stageplaatsen en antwoorden op veelgestelde vragen. Van studentenervaringen tot visum.

Extra uitdaging

Wil je een extra uitdaging naast je bachelor? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over maatschappelijke thema’s? Ontdek dan welke programma's Radboud Honours Academy je te bieden heeft.