Yanouk - Rechtsgeleerdheid
Beste Studies EW 2023

BachelorRechtsgeleerdheid

Tijdens de bachelor Rechtsgeleerdheid leer je wat mensen, bedrijven en instituten ten opzichte van elkaar mogen. Je verdiept je in wetten, je leert mensen te helpen om hun zaken juridisch goed te regelen en om te bemiddelen bij conflicten.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je leert de spelregels van de samenleving kennen;
  • Je kijkt verder dan alleen de 'togaberoepen';
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Studenten geven deze opleiding een 8,0 (bron: NSE);
  • Op basis van Elseviers ‘Beste Studies 2023' krijgt deze bachelor een bronzen medaille.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Binnen de werkgroepen vind ik de sfeer erg fijn: tussen studenten onderling, maar ook in verhouding tot de werkgroepdocenten. Docenten zijn over het algemeen toegankelijk en behulpzaam.
Portretfoto Babs Nijhuis
Babs Nijhuis Student Het verhaal van Babs
Kennismaken

Wat ga je leren?

Je ontwikkelt een brede, kritische blik op het recht. Recht is namelijk niet altijd zwart-wit of 'zomaar even de regels toepassen'. Je leert de wetten kennen en deze te gebruiken bij situaties uit de praktijk. Je ontwikkelt juridische vaardigheden die later goed van pas komen, zoals pleiten en goed schrijven. Om deze skills te oefenen speel je de rol van advocaat en rechter in de oefenrechtbank en doe je werkervaring op tijdens een stage.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Afgestudeerde juristen vinden over het algemeen snel een baan. Je kunt terechtkomen in juridische functies als advocaat, rechter of officier van justitie. Je kunt ook aan de slag gaan in het bedrijfsleven of in de publieke sector.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld