Max van Deursen

Portretfoto Max van Deursen
De uitdaging is vooral dat je een grote hoeveelheid stof moet verwerken die je in een half jaar leert.
Naam
Max Deursen
Opleiding
Rechtsgeleerdheid
Startdatum studie

Max van Deursen is bachelorstudent Rechtsgeleerdheid.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Toen ik moest kiezen naar welke universiteit ik zou gaan, was de keuze voor mij snel gemaakt. Buiten het feit dat Nijmegen voor mij dicht bij huis is, was de sfeer en omgeving zeer aangenaam. Daarnaast stond de Rechtenfaculteit als één van de beste van Nederland aangeschreven wat niet geheel onbelangrijk is. Tevens is het Grotius, wat sinds 2014 in gebruik genomen is, een prachtgebouw om in te studeren.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

De overgang van de middelbare school naar de universiteit was erg wennen. Het was in het begin erg zoeken naar de juiste draai als het ging om bijvoorbeeld opdrachten maken voor je werkgroepen. Na enkele weken went het echter wel. Je krijgt daarnaast het eerste jaar wel een mentor maar die zie je hooguit 2 tot 3 keer per jaar.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

De bachelor Rechten is zeer breed maar ook erg actueel. Zo krijg je stof van bijna alle rechtsgebieden. Daarnaast oefen je met meerdere casussen die een actueel onderwerp betreffen. De uitdaging is vooral dat je een grote hoeveelheid stof moet verwerken die je in een half jaar leert. Daarnaast volgens de tentamens snel achter elkaar.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De sfeer binnen de opleiding is zeer gemoedelijk. Docenten en studenten hebben naar mijns inziens een goede verhouding. Zo zijn de werkgroepen erg interactief en is niet alles zo formeel.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik wil graag na mijn master Ondernemingsrecht bedrijfsjurist worden bij een kantoor dat gespecialiseerd is in fusies en overnames.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben actief lid bij de JFV geweest, wat een hele toffe ervaring was. Daarnaast leer je heel veel andere studenten kennen wanneer je bij een studievereniging zit.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is een bruisende studentenstad. Daarnaast voelt Nijmegen als een soort groot dorp. In Nijmegen zijn er allerlei studenten- en studieverenigingen waar je als student bij zou kunnen. Ook kun je in Nijmegen allerlei sporten beoefenen indien je een sportkaart hebt. Daarnaast zit ik al een aantal jaar op kamers wat ik zeker een aanrader vind om gedaan te hebben!

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Vooral de Open Dagen en Meeloopdagen met studenten zijn waardevol. Met de Meeloopdagen merk je pas echt hoe het is om te studeren. Je kan dan ook gewoon een dag met een rechtenstudent meelopen en zijn of haar rooster volgen.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Onderzoek en bezoek veel studies zodat je een goede inzicht krijgt in de keuzemogelijkheden. Daarnaast moet je vooral een studie doen die je leuk vindt.