Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?
Ik ben opgegroeid in een dorpje naast Nijmegen, dus de Radboud Universiteit was voor mij altijd al bekend. Dat betekende echter niet dat mijn keuze meteen gemaakt was. Ik ging naar de Open Dagen, en voelde meteen een fijne sfeer hangen. Daarnaast speelde in mijn beslissing mee dat de rechtenfaculteit in Nijmegen erg goed staat aangeschreven.
Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?
Ik vond de overgang van de middelbare school naar de universiteit redelijk groot. Je bent veel meer op jezelf aangewezen en de studiestof is veel meer. Het was wel minder zwaar dan verwacht omdat ik nu écht iets ging doen wat mij interesseerde. Daarnaast kon je bij de werkgroepdocent al je vragen kwijt en kreeg je begeleiding van een mentor.
Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?
Wat mij aanspreekt in de bachelor is de afwisseling tussen veel lezen, schrijven en pleiten. Iedereen denkt dat wanneer je rechten gaat studeren, je alleen maar aan het lezen bent. Dat is echter niet het geval. Je leert in de bachelor hoe je verschillende stukken moet schrijven zoals essays en pleitnotities. Daarnaast leer je ook hoe je moet pleiten.
Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.
Binnen de opleiding is er goed contact tussen studenten en docenten. Na een hoorcollege of werkcollege kan je gerust bij een docent terecht wanneer je nog een vraag hebt, maar ook later maakt een docent tijd voor je. Daarnaast kan je altijd een afspraak maken met een docent wanneer je bijvoorbeeld vastloopt met een essay. De docenten op de Radboud Universiteit helpen je daar graag bij.
Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?
Over mijn keuze ben ik nog niet helemaal zeker. In mijn master ga ik daarom ook verschillende stages lopen om te ontdekken wat mij nou écht trekt. Wel neig ik naar de kant van de advocatuur.
Ben je betrokken bij de studievereniging?
Ik ben betrokken bij de JFV Nijmegen. Mijn eerste twee jaren heb ik doorgebracht als actief lid en vice-commissaris in de borrel- en feestcommissie en daarna ben ik vice-commissaris geweest van de congrescommissie. Op dit moment heb ik mij kandidaat gesteld voor de functie secretaris voor het 95e verenigingsjaar. Ik hoop dan ook een mooi bestuursjaar te gaan beleven!
Wat vind je leuk aan Nijmegen?
Er zijn verschillende punten die Nijmegen de leukste studentenstad maken van Nederland. Ten eerste wordt Nijmegen een beetje als een dorp gezien. Alles is op fietsafstand: de kroegen, de universiteit en alle vrienden en vriendinnen. Daarnaast is Nijmegen een perfecte plek om de zomer door te brengen. Je hebt namelijk het waalstrandje waar alle studenten te vinden zijn, en natuurlijk de welbekende zomerfeesten.
Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?
Ik heb alleen de Open Dag bezocht als scholier. Tijdens de Open Dag ontmoette je docenten en studenten die veel konden vertellen over de rechtenstudie.
Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?
Als advies aan toekomstige studiekiezers zou ik willen meegeven: begin tijdig met oriënteren waar jou interesse ligt, bezoek genoeg open dagen en loop eventueel een dag mee met een student.