Wat kun je ermee?

Na afronding van deze opleiding ben je 'Bachelor of Laws'. Je hebt geleerd hoe je wetten toepast op individuele situaties en kan dwarsverbanden leggen tussen verschillende rechtsgebieden. Je bent breed opgeleid en denkt analytisch en nauwkeurig na over de toepassing van de wet.

Arbeidsmarktperspectief

Afgestudeerde juristen vinden over het algemeen snel een baan. Je kunt terechtkomen in juridische functies als advocaat, rechter of officier van justitie. Je kunt ook aan de slag gaan in het bedrijfsleven of in de publieke sector.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Mogelijke beroepen

  • Advocaat
  • Rechter
  • Officier van justitie
  • Bedrijfsjurist
  • Beleidsmedewerker
  • Mediator

Door naar een master

In principe kun je na het behalen van je bachelor de arbeidsmarkt op, maar veel functies vragen om een afgeronde masteropleiding. De meeste studenten kiezen er dan ook voor om na hun bachelor nog een master te volgen. Met een masterdiploma kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen om verder te gaan in het (wetenschappelijk) onderzoek.

Bekijk juridische Masters

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.

Career Service Rechten