FTR studenten

BachelorReligie, Politiek en Samenleving

De rol van religie in de hedendaagse samenleving en internationale politiek is complex. Wil jij de invloed van religie op actuele maatschappelijke en politieke kwesties begrijpen? Dan is Religie, Politiek en Samenleving jouw opleiding!

Direct naar

Iets voor jou?

  • Focus op rol van religie in politiek en samenleving
  • Sluit aan bij actualiteit
  • Buitenlandverblijf mogelijk
  • Theoretische en praktische masters
  • Door je te verdiepen in verschillende disciplines, zoals sociologie, psychologie, antropologie en filosofie, bestudeer je het fenomeen religie vanuit diverse invalshoeken
  • Goede sfeer
  • Deze opleiding is ook te volgen in deeltijd en in een verkort traject
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
De uitdaging die deze studie je biedt, is wat mij betreft een kans om jezelf, anderen en de wereld op een unieke wijze te leren kennen.
Veerle van der Werff
Veerle van der Werff Student Het verhaal van Veerle
Kennismaken

Wat ga je leren?

Je wordt opgeleid tot expert in het fenomeen religie met bijzondere aandacht voor de vele manieren waarop religie en politiek zich tot elkaar verhouden en voor de vele manieren waarop religie zich manifesteert in de samenleving.

Je maakt intensief kennis met vijf religies die in veel delen van de wereld een belangrijke rol spelen (jodendom, christendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme) en met hun heilige teksten.
Je leert het fenomeen religie vanuit verschillende wetenschappelijke perspectieven te bestuderen met als doel om hedendaagse politieke en maatschappelijke kwesties waarin religie een belangrijke rol speelt te kunnen onderzoeken.
Daarbij wordt niet vergeten dat religie altijd nauw verbonden is met persoonlijke keuzes en spiritualiteit, en dat andersom individuele keuzes alles te maken hebben met de rol van religie in de samenleving. 

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Religiewetenschappers komen terecht in uiteenlopende werkvelden: overal waar religies en culturen een rol spelen. Dit kan zijn in het onderwijs of het onderzoek, als geestelijk verzorger in een zorginstelling of in de journalistiek. Als beleidsmedewerker voor overheidsorganisaties of grote bedrijven kun je je richten op de interreligieuze dialoog. Afgestudeerden zijn ook werkzaam op het gebied van personeel, sociaal-cultureel werk, bij asielzoekerscentra of gemeenten. Je mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn breed en hangen sterk af van je specialisatie in je masterfase, interesses en kwaliteiten.

Er zijn maar weinig mensen die gaan werken met een bachelordiploma op zak. De richting van jouw vervolgtraject (uiteraard gecombineerd met je kwaliteiten) bepaalt hoe lang het gemiddeld duurt voor je een baan vindt, welke functie je gaat vervullen en hoeveel je ongeveer gaat verdienen. Je kunt verschillende masterspecialisaties kiezen na een bachelor Religie, politiek en samenleving.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld