Kennismaken en testimonials

Wil je erachter komen of deze opleiding bij je past? Bezoek de Open Dag of neem deel aan een andere voorlichtingsactiviteit, lees een ervaringsverhaal of chat met een student.

Online Platform bachelorvideo's

In ons online platform kun je uitgebreide voorlichtingsvideo's bekijken van al onze bacheloropleidingen, waar en wanneer je wilt. Op die manier leer je de opleidingen al behoorlijk goed kennen.

Dagje Meelopen

Wil je zeker weten of een opleiding bij je past? Kom een Dagje Meelopen. Tijdens deze dag loop je met een eerstejaarsstudent mee tijdens een gewone collegedag, op een dag die jou uitkomt. Je kunt zo ervaren hoe het is om te studeren.

Proefstuderen

Tijdens een Proefstudeerdag ontdek je samen met andere studiekiezers hoe het is om te studeren bij een opleiding van jouw interesse. Bij je aanmelding kies je de opleiding waar jij interesse in hebt. Bijna elke bacheloropleiding biedt minstens één keer per jaar een Proefstudeerdag aan.

Online Oriëntatieweek

Sta jij aan het begin van je studiekeuze? Doe dan mee met de Online Oriëntatieweek. Deze week zijn er elke avond domeinvoorlichtingen. Zo ontdek je per interessegebied welke opleidingsmogelijkheden er zijn. Meld je nu aan!

Bachelor Open Dag

Op zoek naar een leuke studie? Dan is de Bachelor Open Dag op 25 maart iets voor jou! Krijg voorlichting over onze opleidingen, kom sfeerproeven op de campus en ontdek wat studeren aan de universiteit inhoudt.

Interesse? Doe mee met de voorlichtingsactiviteiten. Proef de sfeer of de campus, krijg persoonlijk advies van studenten of studieadviseurs en kom erachter of deze opleiding bij je past.

Ervaringsverhalen

De studie is zeer verreikend en nooit nutteloos, omdat je zoveel leert over hoe de wereld werkt.
Religie, politiek en samenleving
Stijn Slaats Student Het verhaal van Stijn
Je gaat echt de diepgang in. Je leert eerst de religie kennen en vervolgens plaats je het in een bredere context van de samenleving.
Foto Laura Testimonial
Laura de Valk Student Het verhaal van Laura
De uitdaging die deze studie je biedt, is wat mij betreft een kans om jezelf, anderen en de wereld op een unieke wijze te leren kennen.
Veerle van der Werff
Veerle van der Werff Student Het verhaal van Veerle
Er is veel ruimte voor eigen invulling waardoor je ook je eigen interesses kan ontdekken en ontwikkelen.
Leanne Wouters
Leanne Wouters Student Het verhaal van Leanne
Dit tweejarige programma bood mij enerzijds de ruimte om op een versneld tempo mijn bachelorsdiploma Religiewetenschappen te behalen en anderzijds de mogelijkheid om me voldoende te kunnen verdiepen in de verschillende wereldreligies.
Portret Laura de Valk
Laura de Valk Student Het verhaal van Laura
Je ziet dat in o.a. onderwijs, zorg, defensie en politie behoefte is aan kennis en inzicht over dat vreemde fenomeen religie omdat de meeste mensen dat simpelweg niet meer hebben
Paul Vermeer
Paul Vermeer Universitair hoofddocent - Empirische en praktische religiewetenschap Het verhaal van Paul
Je gaat de wereld beter begrijpen als je deze studie hebt gedaan
Paul van de Velde
Paul van der Velde Hoogleraar - Vergelijkende Godsdienstwetenschap Het verhaal van Paul
Ik ben religiewetenschappen gaan studeren doordat ik op een open dag deze studie tegen kwam en daar meteen door gefascineerd werd. Het had namelijk alles wat ik leuk vond
Portret Joelle Klein
Joëlle Klein Student Het verhaal van Joëlle
Ik ben zeer tevreden met mijn studiekeuze, leer ontzettend veel over religies, maar ook over wat mensen beweegt, waarom mensen bepaalde keuzes maken en hoe religie daar nog steeds, ook in de westerse wereld, een enorme invloed op heeft.
Portret Froukje Kootstra
Froukje Kootstra Student Het verhaal van Froukje

Folder Bachelor Religie, Politiek en Samenleving

FolderRPS2022.pdf

Folder Bachelor Religie, Politiek en Samenleving

Sociale Media

Volg onze faculteit op diverse sociale media:

 

Faculteitsvereniging Awaz

Awaz is sinds 2005 de faculteitsvereniging van de opleidingen Theologie,
Religiewetenschappen en Islamstudies. De naam Awaz betekent in verschillende landen: geluid, gerucht, muziek en wat er gaande is.
De naam staat symbool voor een vereniging die actief wil zijn onder studenten en medewerkers. De vereniging ziet het als haar kerntaak om als een bindende factor tussen studenten en medewerkers te fungeren binnen de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.

Elke maand worden er verschillende gezellige activiteiten georganiseerd, waaronder de maandelijkse lunch, borrel en lezingen. Ook worden er andere grote, interessante activiteiten georganiseerd zoals studiereizen (in het verleden onder andere Israël, Syrië en Nepal) maar ook activiteiten als een bezoek aan de Vrijmetselarij of een alumnidag.

Ook zijn studenten altijd welkom in de Awazkamer, waar je kunt studeren of lekker kan bijkletsen met medestudenten.
Kom vooral eens langs in de Awazkamer (E14.18) of neem een kijkje op onze social media!

Instagram: @faculteitsverenigingawaz
Facebook: Faculteitsvereniging Awaz 

Wil je je al inschrijven? https://www.fv-awaz.com

Awaz
Studiereis Awaz
Studiereis Awaz