Kennismaken en testimonials

Wil je erachter komen of deze opleiding bij je past? Bezoek de Open Dag of neem deel aan een andere voorlichtingsactiviteit, lees een ervaringsverhaal of chat met een student.

Studenten aan de balie tijdens de open dag.

Bachelor Open Dag

Op zoek naar een leuke studie? Dan is de Bachelor Open Dag iets voor jou! Krijg voorlichting over onze opleidingen, kom sfeer proeven op de campus en ontdek wat studeren aan de universiteit inhoudt.

Students sitting in the grass in Summer

Bachelor Online Voorlichting

In ons online platform kun je uitgebreide voorlichtingsvideo's bekijken van al onze bacheloropleidingen, waar en wanneer je wilt. Op die manier leer je de opleidingen al behoorlijk goed kennen.

Foto van de campus tour

Campus Day

Overweeg je een opleiding aan de Radboud Universiteit en ben je benieuwd hoe het is om op onze campus rond te lopen? Kom dan naar de Campus Day!

Twee enthousiaste studenten voor de Refter.

Dagje Meelopen

Wil je zeker weten of een opleiding bij je past? Kom een Dagje Meelopen. Tijdens deze dag loop je met een eerstejaarsstudent mee tijdens een gewone collegedag, op een dag die jou uitkomt. Je kunt zo ervaren hoe het is om te studeren.

Studenten in de Refter aan het werk

Online Oriëntatieweek

Sta jij aan het begin van je studiekeuze? Doe dan mee en vergelijk onze bachelors. Deze week zijn er elke avond domeinvoorlichtingen. Zo ontdek je per interessegebied welke opleidingsmogelijkheden er zijn.

Interesse? Doe mee met de voorlichtingsactiviteiten. Proef de sfeer of de campus, krijg persoonlijk advies van studenten of studieadviseurs en kom erachter of deze opleiding bij je past.

Ervaringsverhalen

De bachelor aan de Radboud Universiteit sprak mij het meeste aan omdat er hier een focus ligt op geleefde religie. Natuurlijk leren we ook de historische achtergronden en ontwikkelingen, maar er ligt een focus op nieuwe perspectieven en actuele ontwikkelingen
Foto student Mayke van den Hurk
Mayke van den Hurk Student Het verhaal van Mayke
Als je een brede interesse hebt in o.a. religie, geschiedenis en cultuur, dan is Religie, Politiek en Samenleving echt iets voor jou! Doordat het een brede studie is gaat het op al die aspecten in. Ook worden vakgebieden als psychologie en antropologie er in betrokken.
Student Joana Zandee
Joana Zandee Student Het verhaal van Joana
Ik ben aan deze studie begonnen omdat ik altijd al een interesse had in religie. Dit begon allemaal met de verhalen van de Griekse goden. Later is dit uitgegroeid naar een interesse in de huidige religies en de culturen die daar zo diep mee verbonden zijn.
Religie, politiek en samenleving
Stijn Slaats Student Het verhaal van Stijn
Je gaat echt de diepgang in. Je leert eerst de religie kennen en vervolgens plaats je het in een bredere context van de samenleving.
Portretfoto Laura de Valk
Laura de Valk Alumnus Het verhaal van Laura
De uitdaging die deze studie je biedt, is wat mij betreft een kans om jezelf, anderen en de wereld op een unieke wijze te leren kennen.
Portretfoto Veerle van der Werff
Veerle van der Werff Student Het verhaal van Veerle
Ik heb voor deze studie gekozen omdat ik veel interesse heb in religie/levensbeschouwing en wat voor invloed dit heeft (gehad) op mensen en de maatschappij.
Portretfoto Leanne Wouters
Leanne Wouters Alumnus Het verhaal van Leanne
Je ziet dat in o.a. onderwijs, zorg, defensie en politie behoefte is aan kennis en inzicht over dat vreemde fenomeen religie omdat de meeste mensen dat simpelweg niet meer hebben
Paul Vermeer
Paul Vermeer Universitair hoofddocent - Empirische en praktische religiewetenschap Het verhaal van Paul
Je gaat de wereld beter begrijpen als je deze studie hebt gedaan
Portretfoto Paul van de Velde
Paul van der Velde Hoogleraar - Vergelijkende Godsdienstwetenschap Het verhaal van Paul
Ik ben Religiewetenschappen gaan studeren doordat ik op een open dag deze studie tegen kwam en daar meteen door gefascineerd werd. Het had namelijk alles wat ik leuk vond
Portret Joelle Klein
Joëlle Klein Student Het verhaal van Joëlle

Sociale Media

Volg onze faculteit op diverse sociale media:

 

Faculteitsvereniging Awaz

Awaz is sinds 2005 de faculteitsvereniging van de opleidingen Theologie, Religie, politiek en samenleving en Islam, politiek en samenleving. De naam Awaz betekent in verschillende landen: geluid, gerucht, muziek en wat er gaande is.
De naam staat symbool voor een vereniging die actief wil zijn onder studenten en medewerkers. De vereniging ziet het als haar kerntaak om als een bindende factor tussen studenten en medewerkers te fungeren binnen de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.

Elke maand worden er verschillende gezellige activiteiten georganiseerd, waaronder de maandelijkse lunch, borrel en lezingen. Ook worden er andere grote, interessante activiteiten georganiseerd zoals studiereizen (in het verleden onder andere Israël, Syrië en Nepal) maar ook activiteiten als een bezoek aan de Vrijmetselarij of een alumnidag.

Ook zijn studenten altijd welkom in de Awazkamer, waar je kunt studeren of lekker kan bijkletsen met medestudenten.
Kom vooral eens langs in de Awazkamer (E14.18) of neem een kijkje op onze social media!

Instagram: @faculteitsverenigingawaz
Facebook: Faculteitsvereniging Awaz  

Wil je je al inschrijven? https://www.fv-awaz.com

Logo Awaz
Logo Awaz
Studiereis Awaz
Studiereis Awaz