Leanne Wouters

Portretfoto Leanne Wouters
Ik heb voor deze studie gekozen omdat ik veel interesse heb in religie/levensbeschouwing en wat voor invloed dit heeft (gehad) op mensen en de maatschappij.
Naam
Leanne Wouters
Opleiding
Religie, Politiek en Samenleving
Startdatum studie
Vooropleiding
Marketing medewerker MBO 4 en docent Godsdienst HBO propedeuse

Leanne is tweedejaars student Religie, Politiek en Samenleving en wil volgend jaar de educatieve minor gaan doen voor docent Godsdienst/Levensbeschouwing. 

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Omdat ik veel interesse heb in religie/levensbeschouwing en wat voor invloed dit heeft (gehad) op mensen en de maatschappij.

Waarom heb je voor Nijmegen gekozen?

Omdat de Radboud Universiteit dichtbij is en ik bij de meeloop dag meteen wist dat het goed was.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De sfeer binnen de opleiding is prettig. We zijn een kleine leerjaar dus we kennen elkaar allemaal. Het contact met docenten/onderzoekers is fijn. Wel is het raar dat ik sommige docenten nog nooit in het echt heb ontmoet, dankzij corona.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik wil volgend jaar graag een educatieve minor doen, waarmee ik na mijn bachelor voor de klas kan staan. Ik hoop tijdens de minor erachter te komen of dit ook echt is wat ik wil.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Het is een gezellige stad.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Vooral de meeloop dag vond ik waardevol, daar krijg je inzicht in hoe het er aan toe gaat als je de opleiding zou volgen. Op een open dag kan je ook wel een beeld krijgen, maar het is toch anders om zelf in een lokaal te zitten. Ik kreeg bijvoorbeeld bij de meeloop dag pas écht door dat het een hele kleine opleiding is.

Waarom zou je deze studie aanbevelen?

Het is een studie die alle kanten opgaat. De vakken zijn enorm divers en sluiten allemaal goed op elkaar aan. Er wordt op een realistische en respectvolle manier met alle onderwerpen omgegaan. Er is veel ruimte voor eigen invulling waardoor je ook je eigen interesses kan ontdekken en ontwikkelen.