Verkort programma bachelor Religie, Politiek en Samenleving

Wel geïnteresseerd in de complexe verhouding tussen religie, politiek en samenleving, maar al aan het werk of bezig met een andere studie?
Dan is het verkorte programma misschien iets voor jou. Het verkorte programma geeft je de mogelijkheid om een groot deel van ons reguliere programma te volgen, maar dan in twee jaar.

Door de interdisciplinaire opzet is het verkorte programma van de Bachelor Religie, Politiek en Samenleving een ideale aanvulling op studies als Politicologie, Geschiedenis, Algemene Cultuurwetenschappen, Sociologie, Arts and Culture Studies, Psychologie, en Rechtsgeleerdheid–zeker ook omdat het belang van religie binnen deze vakgebieden vaak toch wat onderbelicht blijft.

Ook biedt het verkorte programma een uitstekend vervolg op hbo-opleidingen zoals Journalistiek en (International) Social Work. In twee jaar vergaar je kennis over en inzicht in de rol van religie in maatschappelijke, sociale en politieke vraagstukken -van de impact van religie op kolonialisme en dekolonisatie tot de rol van spiritualiteit en magie in Sillicon Valley -en doe je de juiste vaardigheden op om deze vraagstukken te bestuderen.

Je kunt het verkort programma van de bachelor Religie, Politiek, en Samenleving volgen als je het eerste jaar van een andere universitaire bachelor of een hbo-opleiding hebt afgerond.
De opleiding duurt twee jaar, en bestaat uit 120 EC.
Daarvan wordt 90 EC ingevuld door vakken uit de bachelor Religie, Politiek, en Samenleving. Daarnaast volg je twee minoren van ieder 15 EC, waarbij je de keuze hebt uit het volgen van extra vakken op het snijvlak van religie, politiek en samenleving, andere vakken binnen de faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen, of vakken van andere universitaire opleidingen (ook in het buitenland).
Je hebt de mogelijkheid om vrijstelling aan te vragen voor (een deel van) je minorruimte.

Studieprogramma

Kijk voor meer informatie over het studieprogramma in de onderwijscatalogus of neem contact op met de studieadviseur of kijk in het rooster.

Inschrijving

Aanmelden voor het verkorte programma gaat via deze procedure. Je kiest in studielink dan voor de optie "hogerejaars".