BachelorSamenleving, Taal en Cultuur
Wil jij samen met anderen oplossingen bedenken voor actuele, maatschappelijke vraagstukken? Vind jij duurzaamheid, taal en communicatie interessante onderwerpen en denk jij graag over grenzen heen? Dan is Samenleving, Taal en Cultuur iets voor jou!
Iets voor jou?
- De studie heeft een unieke brede insteek.
- Volg vakken over globalisering, klimaatverandering, diversiteit, inclusie, de geschiedenis van het milieubeleid en andere thema's op het gebied van duurzaamheid.
- Leer tijdens je opleiding een vreemde taal.
- Ga aan de slag met concrete maatschappelijke projecten, ook in je scriptie.
- Je hebt de mogelijkheid om tijdens je studie naar het buitenland te gaan.
Toelatingseisen
Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.
Toelating en inschrijvingInschrijven
Als je hebt vastgesteld dat je met jouw vooropleiding toegelaten kan worden, kun je je gaan aanmelden via Studielink.
Naar StudielinkFactsheet
- Voertaal
- Nederlands
- Studieduur
- 3 jaar (180 EC)
- Start
- September
- Aantal eerstejaars studenten
- 50
- Opleidingsvorm
- Voltijd
- Graadnaam
- Bachelor of Arts
- Faculteit
- Faculteit der Letteren
- CROHO code
- 56823
Wat ga je leren?
Je ontwikkelt een breed perspectief op de grote uitdagingen van onze samenleving vanuit verschillende sociale en culturele perspectieven. Je leert je te verplaatsen in andere culturen en verdiept je in een wereldtaal. Je combineert verschillende wetenschappelijke disciplines en ontwikkelt je zo tot een academicus met een brede, kritische blik. Tijdens de opleiding werk je aan actuele uitdagingen die door maatschappelijke partners worden aangedragen.
StudieprogrammaWat kun je ermee?
Van ambassadeur tot aan communicatiespecialist: de baanmogelijkheden met een diploma Samenleving, Taal en Cultuur zijn erg breed. Kennis over communicatie, cultuur, taal, duurzaamheid en juist de combinatie hiervan is onmisbaar in elk werkveld. De manier waarop vraagstukken en problemen behandeld worden, maken je als afgestudeerde interessant voor een breed palet aan werkgevers.
Wat kun je ermee?Vragen over de studie?
Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.
ContactCollegegeld
Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Collegegeld