Chemistry lab

BachelorScheikunde

Alles om je heen is scheikunde. Ook jij bestaat uit scheikunde. Tijdens de Engelstalige opleiding Chemistry leer je met theoretische kennis en praktische vaardigheden de wereld om je heen op een moleculair niveau te begrijpen.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je krijgt een sterke, brede wetenschappelijke basis.
  • Je doet veel practica, waarin je de theorie toepast in de praktijk en nauw samenwerkt met studiegenoten.
  • Alle eerstejaars studenten hebben een mentor en een studieadviseur die antwoord hebben op al je vragen.
  • Je krijgt toegang tot unieke onderzoeksfaciliteiten, zoals MRRC (nuclear magnetic resonance) en HFML-FELIX (high field magnets - free electron laser).
  • Er wordt nauw samengewerkt met bedrijven, wat veel kansen biedt voor stages tijdens de masteropleiding.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Je bouwt snel een band op met medestudenten en werkt samen om verschillende problemen op te lossen.
Luuk Scholten
Luuk Scholten Student Het verhaal van Luuk
Kennismaken

Wat ga je leren?

Om scheikunde te studeren moet je nieuwsgierig zijn! Je leert processen tot in detail te begrijpen, op moleculair of zelf atomisch niveau. Daarnaast leer je om creatief te zijn: om te kijken naar de mogelijkheden om de eigenschappen van moleculen te verbeteren of zelfs om er eentje van het begin af te ontwerpen. Om dat te kunnen doen, moet je de eisen van de gebruikers van het materiaal weten. Hiervoor heb je een flexibele mindset en communicatievaardigheden nodig. 

Omdat de wereld in de details van nanometers alleen experimenteel bestudeerd kan worden, krijg je uitgebreide training in de praktische kanten van scheikunde. Je krijgt ook natuurkundige vakken om een diepgaand begrip te hebben van de technieken die gebruik maken van licht of magneetvelden. Dit is een uitstekende voorbereiding op een carrière in de scheikunde. De meeste van onze scheikunde studenten komen uiteindelijk te werken in grote scheikundige, farmaceutische, of voedingsbedrijven.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Als afgestudeerd scheikundige kun je meteen aan het werk, omdat er veel kansen zijn op de arbeidsmarkt. Bedrijven zijn constant op zoek naar jong talent en er is een grote behoefte aan scheikundedocenten in het onderwijs. Na het afstuderen als scheikundige kan je doorgaan met onderzoek doen bij een bedrijf of aan de universiteit. Je kunt natuurlijk ook verder gaan in een andere richting, zoals je eerstegraads lesbevoegdheid halen of werken als consultant of manager. 

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld