Chemistry lab

BachelorScheikunde

Alles om je heen is scheikunde. Ook jij bestaat uit scheikunde. Tijdens de Engelstalige opleiding Chemistry leer je met theoretische kennis en praktische vaardigheden de wereld om je heen op een moleculair niveau te begrijpen.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je krijgt een sterke, brede wetenschappelijke basis: theoretisch, maar ook praktisch in het lab.
  • Je werkt mee aan baanbrekend onderzoek bij één van onze onderzoeksgroepen, bijvoorbeeld naar nieuwe medicijnen, ultra-duurzame materialen of het ontstaan van het leven.
  • Onze studenten noemen vaak de fijne sfeer binnen de opleiding en het laagdrempelige contact met docenten als belangrijkste redenen om hier te studeren.
  • Op onze campus heb je toegang tot onderzoeksfaciliteiten die uniek zijn in de wereld!
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Met onze zelf ontwikkelde ZZS tool houden we vervuilende en gevaarlijke stoffen zo veel mogelijk uit het milieu
Robin Burgers en Mick Geerits
Robin Burgers Oprichter Deconcern Het verhaal van Robin Burgers
Kennismaken

Wat ga je leren?

Als scheikundige bestudeer je processen tot in detail, tot op moleculair of zelfs atomair niveau. Om moleculen of materialen te begrijpen, of om nieuwe toepassingen te creëren door ze te veranderen. In de opleiding Scheikunde leer je om vanuit de theorie én praktijk de wereld op moleculair niveau te onderzoeken. Via theoretische colleges bestudeer je verschillende gebieden binnen de scheikunde, zoals organische chemie, fysische chemie of biochemie. In de loop van de studie kun je kiezen in welke richting je wilt specialiseren. Daarnaast leer je de wis- en natuurkundige concepten die belangrijk zijn om moleculaire processen te onderzoeken en voorspellen. Omdat de wereld op de schaal van nanometers alleen experimenteel bestudeerd kan worden, krijg je uitgebreide training in de praktische kanten van scheikunde. Bijvoorbeeld zodat je de technieken om materialen te bestuderen - zoals lasers of magneetvelden - tot in detail begrijpt. En uiteraard vindt een belangrijk deel van je studie plaats in het lab; door middel van experimenten leer je chemische reacties kennen en bestuderen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Als afgestudeerd scheikundige kun je meteen aan het werk, omdat er veel kansen zijn op de arbeidsmarkt. Bedrijven zijn constant op zoek naar jong talent en er is een grote behoefte aan scheikundedocenten in het onderwijs. Na het afstuderen als scheikundige kan je doorgaan met onderzoek doen bij een bedrijf of aan de universiteit. Je kunt natuurlijk ook verder gaan in een andere richting, zoals je eerstegraads lesbevoegdheid halen of werken als consultant of manager. 

Wat kun je ermee?

Onderzoek

Ben je benieuwd met welke onderzoeksvragen scheikundigen zich bezighouden, en waar jij je in je studie misschien ook in kunt verdiepen? We hebben ruim 25 scheikundige onderzoeksgroepen die met urgente vraagstukken bezig zijn, omtrent duurzaamheid, medicijn-ontwikkeling, data-opslag, het ontstaan van het leven, en nog veel meer. 

Bekijk ons onderzoek 

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld