Waarom Chemistry studeren in Nijmegen?

Alles om je heen is scheikunde. Ook jij bestaat uit scheikunde! Tijdens deze opleiding leer je met theoretische kennis en praktische vaardigheden de wereld om je heen op een moleculair niveau te begrijpen. Het uiteindelijke doel is om nieuwe moleculen en materialen op zo'n manier te ontwerpen dat ze alle eigenschappen hebben die nodig zijn. Daarom volg je ook verschillende wiskundige en natuurkundige vakken zodat je het scheikundige proces beter begrijpt. Je krijgt een introductie tot de verschillende takken van scheikunde. Je leert over organische en anorganische scheikunde, verbreedt je kennis over thermodynamica en maakt kennis met kwantummechanica. Practica vormen een groot onderdeel van deze opleiding.

Chemistry, iets voor jou?

• Je krijgt een sterke, wetenschappelijke basis.
  • You doet veel practica, waarin je de theorie toepast in de praktijk en nauw samenwerkt met studiegenoten.
  • Uitstekende begeleiding: Alle eerstejaars studenten hebben een mentor en een studieadviseur die antwoord hebben op al je vragen.
  • Je hebt persoonlijk contact met je docenten, die erg benaderbaar zijn.
  • Je zult samen studeren met studenten van Moleculaire Levenswetenschappen en Science.
  • Je hebt toegang tot unieke onderzoeksfaciliteiten: MRRC (nuclear magnetic resonance) en HFML-FELIX (high field magnetic laboratory - free electron laser).
  • Er wordt nauw samengewerkt met bedrijven, wat veel kansen biedt voor stages tijdens de masteropleiding en je kennis laat maken met de arbeidsmarkt.
  • Studievereniging Sigma zorgt voor de nodige ontspanning tijdens je studententijd. Sigma helpt je met je studie en je carrière, maar organiseert ook activiteiten voor jou en je medestudenten, alumni en docenten.

Benieuwd hoe het is om scheikunde in Nijmegen te studeren? Vlogduo de 'TekNikkies' kwamen langs bij student Dionne voor een eerste impressie!

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit

Onderzoek in Scheikunde

Ben je benieuwd naar de soorten onderzoeksvragen die je gaat bestuderen als je Chemistry studeert? Bekijk de videos hieronder, waar onderzoekers vertellen over hun werk.

Electrochemistry (Nuclear Magnetic Resonance Lab)

Tijdens zijn 'interviewtour' van de faculteit praatte onze decaan prof. dr. Sijbrand de Jong met Evan Zhao over zijn onderzoek in electroscheikunde en energieomzetting.

Molecular Structure and Dynamics

Tijdens zijn 'interviewtour' van de faculteit praatte onze decaan prof. dr. Sijbrand de Jong met prof. dr. Jos Oomens bij HFML-FELIX. Hij doet onderzoek door twee technieken te combineren: massa-spectroscopie en infrarode laser spectroscopie. Met deze combinatie is het mogelijk om een molecuul uit een complexe mix van middelen te isoleren en de structuur van die ene molecuul goed in kaart te brengen. Jos Oomens gebruikt deze methode voor onderzoek over metabole ziektes in samenwerking met Radboudumc.