Laboratory Chemistry

BachelorScience

Wil jij van álles iets weten, en varieert jouw interesse van de werking van een cel, tot moleculaire reacties en natuurkundige fenomenen? Bij Science word je expert in meerdere vakgebieden en leer je deze ook met elkaar verbinden.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Science geeft je een brede, natuurwetenschappelijke basis, op het snijvlak van natuurkunde, biologie en scheikunde, aangevuld met wiskunde.
  • De wereld staat voor tal van uitdagingen die moeten worden aangepakt via een brede, interdisciplinaire aanpak. Daarom is de vraag naar mensen met een bètaopleiding groot, met name als je kunt navigeren door meerdere vakgebieden.
  • Er is uitgebreide begeleiding en het contact met docenten is laagdrempelig.
  • Na je studie heb je extra veel keuzemogelijkheden omdat je meerdere vakgebieden beheerst. 
Waarom in Nijmegen?
Natuurkunde studenten maken samen opdrachten

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
We staan aan het begin van een enorme materialentransitie. Als we kunststoffen willen vervangen, moeten we andere combinaties van moleculen gebruiken.
Wilhelm Huck voor het periodiek systeem in het Huygensgebouw
Wilhelm Huck Hoogleraar Fysisch-Organische Chemie Het verhaal van Wilhelm
Kennismaken

Wat ga je leren?

Science is een brede bètawetenschappelijke opleiding, maar zeker niet oppervlakkig. Je studeert op het snijvlak van natuurkunde, biologie en scheikunde, aangevuld met wiskunde. Gaandeweg leer je dwarsverbanden tussen deze disciplines te leggen. In het eerste jaar leg je het fundament voor je opleiding en krijg je een solide basis in de verschillende disciplines. Daarna ga je je specialiseren in de richting van jouw keuze; fysisch-chemisch, biologisch-fysisch of biologisch-chemisch en ga je aan de slag met onderwerpen als kwantummechanica, nanoscience, biofysica, DNA-technieken, biochemische processen, of moleculair biologische data.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Science-studenten ontwikkelen een breed natuurwetenschappelijk perspectief. Afgestuurde studenten hebben goede beroepsperspectieven en gaan aan de slag in uiteenlopende vakgebieden. Bedrijven zijn continu op zoek naar jong talent en het onderwijs zit te springen om hoogopgeleide docenten. Een aidsremmer, zonnecellen, gasproductie door afvalverbranding, een megachip, snel afbreekbare kunststof en elektronische spraakherkenning zijn ontwikkeld dankzij een brede, interdisciplinaire aanpak, waarbij hoogopgeleiden met een science-achtergrond een belangrijke rol spelen. Science-wetenschappers uit verschillende vakgebieden werken dan ook vaak samen.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld