Viveca Beckers

Viveca Beckers
Science is een brede studie waar je met scheikunde, biologie, wiskunde en natuurkunde in aanraking komt.
Naam
Viveca Beckers
Opleiding
Science
Land van vorige opleiding
Luxembourg
Vooropleiding
Enseignement Secondaire Général, Division Technique Générale

Viveca Beckers is een tweedejaars bachelorstudent Science aan de Radboud Universiteit.

Wat spreekt je aan in de opleiding en waarom?

Wat mij vooral aanspreekt bij de opleiding Science is dat het een brede studie is waar je met scheikunde, biologie, wiskunde en natuurkunde in aanraking komt, en je veel keuzeruimte hebt voor je verdere studieverloop.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de studie?

Er is een heel aangename sfeer binnen de studie met veel ondersteuning als je ergens niet verder komt. Iedereen helpt elkaar waar het kan en de studenten staan open voor anderen.

Wat vind je het meest uitdagend aan de opleiding?

Voor mij zijn de natuurkunde vakken best wel uitdagend, maar ook de planning van andere vakken rond de praktische laboratorium vakken, omdat deze veel tijd in beslag nemen.

Hoe is de begeleiding binnen de studie?

De begeleiding binnen de studie is heel erg goed. De studieadviseurs helpen je met het structureren van je rooster per kwartaal zodat het voor jou het beste te doen is. Ze kijken ook mee met welke keuzevakken het beste zijn voor jouw specialisatie en wellicht de master later. Verder staan docenten vrijwel altijd open voor vragen en hulp. In ieder geval is er altijd iemand om je te helpen als je ergens vast loopt.

Wat wil je gaan doen na het afronden van de opleiding?

Ikzelf doe de biologisch-chemische richting waarmee ik later hoop in de Farmacologie te kunnen werken nadat ik mijn opleiding af heb gerond.

Waarom heb je voor de Radboud Universiteit gekozen?

Op de open dag waren de studenten en medewerkers van de Radboud heel erg open en verwelkomend. Ook vond ik de campus en het Huygensgebouw heel mooi zodat ik me goed kon voorstellen om in toekomst een van die studenten te worden die daar studeren. Daarnaast staat de Radboud Universiteit internationaal goed bekend.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is in mijn ogen een van de leukste studentensteden omdat er altijd iets leuks te doen is in de stad. Je kunt er lekker winkelen en eten of samen iets gaan drinken na een lange studiedag. Ook is de natuur niet ver weg om eens een wandeling door het bos te maken of gewoon lekker op het strand bij de Waal te zitten.

Ben je betrokken bij een studievereniging?

Ik ben lid van de studievereniging van Science, Leonardo Da Vinci en ik ben begunstiger bij de studievereniging van Natuur- en Sterrenkunde, Marie Curie.

Welke voorlichtingsactiviteiten vond je waardevol en waarom?

De Open Dag en de Meeloopdag vond ik waardevolle voorlichtingsactiviteiten omdat je dan in contact komt met studenten van de opleidingen en je de gebouwen en de campus van de universiteit van binnen ziet. Bij de Meeloopdag kun je ook nog bij hoorcolleges en werkcolleges van vakken van de opleidingen aanwezig zijn, en meemaken hoe het is.

Wat voor advies zou jij mee willen geven aan toekomstige studiekiezers?

Als je interesse hebt in natuurwetenschappen, maar nog niet zeker weet welke richting je op wilt, dan is de studie Science een goede optie omdat deze studie breed is, je met veel disciplines in aanraking komt en veel keuzevrijheid hebt voor welke richting je op wilt.