Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Science-studenten ontwikkelen een breed natuurwetenschappelijk perspectief. Afgestuurde studenten hebben goede beroepsperspectieven en gaan aan de slag in uiteenlopende vakgebieden. Bedrijven zijn continu op zoek naar jong talent en het onderwijs zit te springen om hoogopgeleide docenten. Een aidsremmer, zonnecellen, gasproductie door afvalverbranding, een megachip, snel afbreekbare kunststof en elektronische spraakherkenning zijn ontwikkeld dankzij een brede, interdisciplinaire aanpak, waarbij hoogopgeleiden met een science-achtergrond een belangrijke rol spelen. Science-wetenschappers uit verschillende vakgebieden werken dan ook vaak samen.

Mogelijke beroepen

  • Onderzoeker in de academische wereld of het bedrijfsleven
  • Voorlichter, journalist of communicatieadviseur
  • Projectmanager bij non-profitorganisaties, overheid of adviesbureaus
  • Leidinggevende in een technologische omgeving
  • Docent in middelbaar of hoger onderwijs

Doorstromen naar een master

Omdat je in de Bachelor Science over veel verschillende bèta-vakken iets leert, heb je ontzettend veel keuze in vervolgmasters én op de arbeidsmarkt. De keuzes die je maakt in de bachelor hebben invloed op welke masters je kunt volgen. Je kunt kiezen uit een van de volgende programma's:

Molecular Sciences

 

Medical Biology

 

Physics and Astronomy

 

Maatschappelijke/management specialisaties

Je kunt ervoor kiezen om één van bovenstaande onderzoeksmasters te combineren met een maatschappelijke of management-specialisatie. Het eerste jaar van je Master volg je je onderzoeksspecialisatie, en in het tweede jaar stap je over naar één van onderstaande (1-jarige) specialisaties:


Master in Educatie

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid halen? Deze tweejarige master integreert bèta vakinhoud, didactiek en stage, waardoor je wordt opgeleid tot docent voor het voortgezet en hoger onderwijs.

Maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie aan, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Career Service Science helpt studenten en jonge alumni met hun ontdekkingstocht op de arbeidsmarkt. Je kunt bij hen terecht voor hulp bij arbeidsoriëntatie, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures. Verder organiseren studenten elk jaar het BBB Career Event, de ideale plek voor studenten en werkgevers om elkaar te ontmoeten.

Afgestudeerd: en dan?

Science-alumnus Rik Otte werkt nu als Principal Engineer bij NXP. In deze video kom je erachter wat zijn werk inhoudt.