Student Sociologie

BachelorSociologie

Vraag jij je wel eens af hoe groot de ongelijkheid in Nederland is? Of hoe het gaat met de integratie van nieuwe Nederlanders? Bij de opleiding Sociologie leer je hoe de maatschappij in elkaar steekt, verandert en waardoor dat komt.

Direct naar

Iets voor jou?

  • ​​​​​​Centraal staan afwisselend de kernthema's: Sociale relaties, Ongelijkheid en Conflict. 
  • De opleiding is praktijkgericht.
  • Er wordt veel op actualiteiten ingegaan.
  • Je hebt vrijheid om je eigen interesses te volgen.
  • Er is veel persoonlijk contact tussen studenten en docenten.

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Juist binnen de studie Sociologie leer je dat er heel veel verschillende soorten normaal zijn.
Katia Begall
Katia Begall Universitair docent Sociologie & Radboud Social Cultural Research Het verhaal van Katia
Kennismaken

Wat ga je leren?

In het eerste jaar leer je de basis van sociologie. Je leert meer over de grote kernthema’s ongelijkheid, sociale relaties en conflict, en past die kennis toe op de actualiteit. Ook leer je de kernbeginselen van goed onderzoek doen en doe je in groepjes onderzoek naar een actueel maatschappelijk probleem.

In het tweede jaar verdiep je je verder in onderwerpen zoals culturele tegenstellingen en leeftstijlen. Daarnaast ontwikkel je veel meer vaardigheden voor het doen van je onderzoek. Dat onderzoek doe je in twee projecten in kleine groepjes. En kom je er even niet uit, dan loopt je binnen bij een docent.

In het derde jaar bepaal jij hoe je je specialiseert. Een groot deel van het jaar bestaat uit je vrijekeuzeruimte, je stage en je bachelorscriptie. Je vrijekeuzeruimte en stage kun je ook in het buitenland doen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Sociologen afgestudeerd aan de Radboud Universiteit staan bekend om een diepgaande kennis van maatschappelijke problemen en hun sterke onderzoeksvaardigheden. Daarmee kun je veel kanten op op de arbeidsmarkt. Als scherpe, maatschappelijke denker ben je aantrekkelijk als beleidsonderzoeker of -adviseur. Met de master op zak kun je ook terecht in het beleidsevaluatieonderzoek en beleidsadvieswerk.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld