Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Sociologen afgestudeerd aan de Radboud Universiteit staan bekend om een diepgaande kennis van maatschappelijke problemen en hun sterke onderzoeksvaardigheden. Daarmee kun je veel kanten op op de arbeidsmarkt. Als scherpe, maatschappelijke denker ben je aantrekkelijk als beleidsonderzoeker of -adviseur. Met de master op zak kun je ook terecht in het beleidsevaluatieonderzoek en beleidsadvieswerk.

Mogelijke beroepen

  • Beleidsmedewerker bij Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • Sociaalwetenschappelijk onderzoeker bij een onderzoeksbureau
  • Redacteur of journalist bij kranten of vakbladen
  • Consultant of data-analist
  • Docent maatschappijleer in het voortgezet onderwijs

Door naar een master

Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Het behalen van een master biedt je verschillende voordelen. Een daarvan is dat je doorgroeimogelijkheden groter zijn. Met een bachelordiploma Sociologie aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar:

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.