Spaanse Taal en Cultuur
Beste Studies EW 2023
Zegel Topopleiding Universiteiten Keuzegids 2024

BachelorSpaanse Taal en Cultuur

Met meer dan 450 miljoen sprekers, onthult de Spaanse taal een uitgestrekte en gevarieerde wereld. In de studie Spaanse Taal en Cultuur verken je naast de taal ook de geschiedenis, culturen en literatuur van dit brede taalgebied in Europa en Amerika.

Direct naar

Iets voor jou?

  • De eerste twee weken organiseert de opleiding de inmersión, waarbij je wordt ondergedompeld in de Spaanse taal en cultuur.
  • In het eerste jaar ga je op studiereis naar Madrid, om de Spaanse taal en cultuur écht te leren kennen.
  • Spaanse Taal en Cultuur is een kleinschalige opleiding. Het contact tussen studenten en docenten is laagdrempelig.
  • Leer alles over de wisselwerking tussen taal, cultuur en identiteit in de Spaanstalige wereld en onderzoek actuele thema's als migratie, mensenrechten of drugs.
  • Deze opleiding heeft het predicaat 'Topopleiding' gekregen van de Keuzegids Universiteiten 2024
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Opeens zag ik bij de studievereniging een oproep als tolk bij de wedstrijd Ajax - Barcelona.
Dirk Lotgerink
Dirk Lotgerink Journalist, docent en voetbaltolk Het verhaal van Dirk
Kennismaken

Wat ga je leren?

Spaanse Taal en Cultuur bestudeert alle ins en outs van de Spaanse taal. Je leert de taal niet alleen perfect beheersen, maar onderzoekt ook hoe het Spaans in elkaar zit: de zinsbouw, klanken en de ontwikkeling van de taal. Al na een paar maanden volg je bijna alle colleges in het Spaans. Door middel van de taal onderzoek je de Spaanse en Spaans-Amerikaanse culturen, literatuur en geschiedenis, en bestudeer je onderwerpen uit de actualiteit. Je doet academische vaardigheden op door het uitvoeren van onderzoek en je leert hoe je je onderzoek goed en helder kunt presenteren.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na de bachelor Spaanse Taal en Cultuur ben je breed opgeleid en komt jouw kennis van pas in verschillende organisaties, instellingen en ondernemingen. Doordat grenzen wereldwijd aan het vervagen zijn, kun je binnen diverse werkvelden iets betekenen met je brede kennis van de taal en culturen van Spanje en Spaans-Amerika. Spaans is een wereldtaal en dat zie je terug in allerlei (internationaal georiënteerde) sectoren. Je bent dus niet gebonden aan een baan in Nederland.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld