Liselotte Hendrikse

Portretfoto Liselotte Hendrikse
In mijn derde jaar ga ik een semester naar Granada, het zuiden van Spanje.
Naam
Liselotte Hendrikse
Opleiding
Spaanse Taal en Cultuur
Startdatum studie
Einddatum studie

Liselotte studeert Spaanse Taal en Cultuur.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Wat mij opviel was dat er bij de Radboud Universiteit niet meteen in het tweede jaar een specialisatie gekozen moest worden (taalkunde, letterkunde of cultuurkunde). Dit is bij de opleiding bij andere onderwijsinstellingen wel het geval. Daarnaast leek Nijmegen mij een hele gemoedelijke stad, dus toen was de keuze snel gemaakt.

Wat spreekt je aan in de bachelor?

Wat ik leuk vind aan deze studie is dat het meer is dan alleen een taal leren. Vaak denken mensen dat je alleen Spaans leert spreken, maar er komt zoveel meer bij kijken! Ik sta er nog steeds van te kijken hoeveel er te leren valt over de Spaanstalige wereld: je analyseert literatuur, je leert over de historie van Spanje én Spaans-Amerika, maar ook over actuele gebeurtenissen. De theorieën die je leert kun je dan toepassen tijdens de discussies in de colleges. Timemanagement en planning vind ik wel een uitdaging, aangezien de studie bestaat uit veel voorbereiding voor colleges en deadlines. De sfeer is top. We zijn een erg kleine studie, waardoor het contact met je medestudenten én docenten erg nauw is. 

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik heb nog geen idee wat ik wil doen met deze studie, ondanks dat er genoeg mogelijkheden zijn. In mijn derde jaar ga ik een semester naar Granada, het zuiden van Spanje. Wie weet zie ik na deze ervaring het licht en kan ik voor mezelf een doel opstellen waar ik naartoe wil met de studie. 

Ben je betrokken bij de studievereniging?

Ik ben lid van de studievereniging ¿Ouisí?. Dit is de vereniging van zowel de opleiding Frans als Spaans. Er worden maandelijkse activiteiten georganiseerd. Hartstikke leuk dus om naast je medestudenten ook de studenten van Frans te leren kennen!

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Ondanks dat Nijmegen een stad is, voelt het voor mij als een groot dorp. Er valt altijd wel wat te beleven en we hebben natuurlijk de Vierdaagse ;)

Welke voorlichtingsactiviteiten heb je bezocht?

Ik ben naar een open dag geweest en heb gesprekken gehad met de studieadviseur voor specifieke vragen over de studie. 

Wat voor advies zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Kom vooral naar open dagen, meeloopdagen en/of proefstudeerdagen. Door hier aan deel te nemen, krijg je een goed beeld van de studie. Het belangrijkste is dat je iets doet wat je leuk vindt!