Wat kun je ermee?

Na je studie weet je veel over de taal en culturen van alle Spaanstalige gebieden. Naast deze kennis worden je academische vaardigheden en denkniveau hoog gewaardeerd door werkgevers uit allerlei branches. Afhankelijk van je eigen interesses, kwaliteiten en specialisatie kun je in verschillende werkvelden terecht op de arbeidsmarkt.

Arbeidsmarktperspectief

Na de bachelor Spaanse Taal en Cultuur ben je breed opgeleid en komt jouw kennis van pas in verschillende organisaties, instellingen en ondernemingen. Doordat grenzen wereldwijd aan het vervagen zijn, kun je binnen diverse werkvelden iets betekenen met je brede kennis van de taal en culturen van Spanje en Spaans-Amerika. Spaans is een wereldtaal en dat zie je terug in allerlei (internationaal georiënteerde) sectoren. Je bent dus niet gebonden aan een baan in Nederland.

Mogelijke beroepen

  • Communicatiemedewerker bij (internationale) bedrijven die zich op de Spaanse of Spaans-Amerikaanse markt richten
  • Vertaler
  • Redacteur
  • Medewerker in de toeristenbranche in binnen- of buitenland
  • PR-medewerker bij een museum of culturele gezelschappen
  • Medewerker bij de ambassade
  • Docent of taaltrainer
  • Tolk
  • Journalist
Studenten van Franse Taal en Cultuur en Spaanse Taal en Cultuur kunnen op veel plekken terecht komen. Ze werken bijvoorbeeld in het onderwijs, in marketing en communicatie of bij de overheid

Door naar een master

Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Het behalen van een master biedt je verschillende voordelen. Een daarvan is dat je doorgroeimogelijkheden groter zijn. Met een bachelordiploma Spaanse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar:

 

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst.

Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.

Ervaringen oud-studenten

Dirk vertelt over zijn ervaring met de opleiding Spaanse Taal en Cultuur en hoe het hem geholpen heeft te komen tot zijn huidige banen: journalist, docent en voetbaltolk.

Oud-student Spaanse Taal en Cultuur Sanne heeft tijdens haar opleiding de educatieve minor gevolgd en vertelt hoe het haar geholpen heeft te komen tot haar huidige banen: docent op een middelbare school en NT2-docent.