Wat kun je ermee?

Na je studie weet je veel over de taal en culturen van alle Spaanstalige gebieden. Naast deze kennis worden je academische vaardigheden en denkniveau hoog gewaardeerd door werkgevers uit allerlei branches. Afhankelijk van je eigen interesses, kwaliteiten en specialisatie kun je in verschillende werkvelden terecht op de arbeidsmarkt.

Arbeidsmarktperspectief

Na de bachelor Spaanse Taal en Cultuur ben je breed opgeleid en komt jouw kennis van pas in verschillende organisaties, instellingen en ondernemingen. Doordat grenzen wereldwijd aan het vervagen zijn, kun je binnen diverse werkvelden iets betekenen met je brede kennis van de taal en culturen van Spanje en Spaans-Amerika. Spaans is een wereldtaal en dat zie je terug in allerlei (internationaal georiënteerde) sectoren. Je bent dus niet gebonden aan een baan in Nederland.

Mogelijke beroepen

  • Communicatiemedewerker bij (internationale) bedrijven die zich op de Spaanse of Spaans-Amerikaanse markt richten
  • Vertaler
  • Redacteur
  • Medewerker in de toeristenbranche in binnen- of buitenland
  • PR-medewerker bij een museum of culturele gezelschappen
  • Medewerker bij de ambassade
  • Docent

Veel van onze afgestudeerden vinden werk in de culturele sector, het bedrijfsleven of het onderwijs. Als specialist kun je bijvoorbeeld je kennis inzetten om de interculturele communicatie en samenwerking tussen bedrijven en organisaties goed te laten verlopen. Andere oud-studenten van onze opleiding werken bij een uitgeverij of een ambassade, in de toeristenbranche, vertaalsector of als onderzoeker in de wetenschappelijke wereld.

Door naar een master

Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Het behalen van een master biedt je verschillende voordelen. Een daarvan is dat je doorgroeimogelijkheden groter zijn. Met een bachelordiploma Spaanse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar:

 

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst.

Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.