Het kiezen van je pad. Ga je linksaf of rechtsaf.
Het kiezen van je pad. Ga je linksaf of rechtsaf.

Studiekeuze

Ga jij een vervolgopleiding kiezen? Een studiekeuze maken is niet makkelijk. Welke onderwijsvorm en welke studie passen het beste bij jou? Welke mogelijkheden zijn er, en waar begin je eigenlijk? We helpen je graag op weg.

Twee studenten fietsen over de campus van de Radboud Universiteit

Waar begin je?

Wanneer je niet precies weet waar je moet beginnen bij het maken van je studiekeuze. Start dan bij het onderzoeken van je mogelijkheden. Bekijk welke routes je kunt nemen en doe eventueel een aantal interesse-, of studiekeuzetestjes. Als je dat beter op een rijtje hebt kun je jezelf verdiepen in de opleidingen, of misschien wel een tussenjaar? Ontdek alle stappen.

Studiekeuze stap voor stap

Radboud Universiteit banner studiekeuze verschil hbo universiteit

Het verschil tussen hbo en uni

Er zijn twee soorten bachelors die kunt volgen, namelijk een hbo-bachelor en een wo-bachelor. Welke onderwijsvorm past bij jou? Om deze vraag te beantwoorden moet je goed kijken naar de verschillen. 

Verschil hbo en uni

De studiekeuzecheck: past de studie bij je?

Wij vinden het belangrijk dat je een weloverwogen studiekeuze maakt. Daarom ontvang je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck wanneer je je aanmeldt voor bijna al onze bachelors. We gaan samen na of de opleiding bij je past.

Meer informatie

Overgang van vwo naar de universiteit

Het type onderwijs is anders op de universiteit. Maar ook privé krijg je te maken met veranderingen. Je maakt nieuwe vrienden, gaat misschien op kamers of bij een studentenvereniging. Een spannende en leuke tijd. 

Ontdek de verschillen

Contactinformatie

Heb je vragen over onze opleidingen of voorlichtingsactiviteiten? Team Studievoorlichting staat voor je klaar.
Bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.

Stuur ons een WhatsApp-bericht (+31 6 25 31 90 96), mail of bel ons:

+31 24 36 12345