Studiekeuzetest

Een studie kiezen is niet altijd makkelijk. Studiekeuzetests helpen je op weg. Tijdens deze tests krijg je vragen over jouw persoonlijke vaardigheden en interesses, waardoor je beter kunt bepalen wat bij je past.

Bedenk wel dat wat er uit het test komt, niet per se kloppend is. Het geeft je wel iets om over na te denken. Het is goed om de resultaten ook te bespreken met familie of vrienden.

De studiekeuzetest

Bij deze test vul je in waar je interesses liggen. Je beantwoordt 55 vragen. Aan het eind ontvang je een lijst, waarbij aangegeven wordt welke opleidingen het beste bij je interesses aansluiten.

Studiekeuzetest doen

Online studiekeuzeplein

Hier vind je verschillende testjes. Zo kun je bijvoorbeeld je sterke en zwakke eigenschappen achterhalen met de competentietest. Ook kun je leren wat je persoonlijke waarden zijn of ontdekken welke werkomgeving het beste bij jou past.

Naar overzicht interessetests 

Studiekeuze123

Hier staan studiekeuzetests om je te helpen oriënteren op mogelijke studies en beroepen. Ontdek bijvoorbeeld wat jouw persoonlijkheidskenmerken zijn met de persoonlijksheidsmeter en welke beroepen daar het beste bij aansluiten. Ook kun je hier de interessetest doen waarbij je voor ongeveer €5,- een overzicht krijgt van jouw scores op de beroepssectoren en -activiteiten.

Naar Studiekeuze123