Teun van Zon

Student Teun van Zon
Je onderzoekt taal als fenomeen vanuit heel veel verschillende invalshoeken, wat de opleiding afwisselend maakt.
Naam
Teun van Zon
Opleiding
Taalwetenschap
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
VWO NT profiel

Teun van Zon is een student Taalwetenschap.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

De stad Nijmegen vind ik heel gezellig. Nijmegen is een heel gemoedelijke en redelijk kleine stad. Je hebt er alles wat je nodig hebt en je zult je nooit als buitenstaander voelen in je eigen stad. Daarbij vind ik het uitgaan in Nijmegen erg leuk. Daarnaast vind ik het erg fijn dat de universiteit een echte campus heeft. Bovendien zijn alle afstanden in en rondom de stad makkelijk te befietsen.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Ik vond de overgang verassend soepel gaan. Ik ben pas na een paar maanden studeren op kamers gegaan. In de eerste maanden van mijn studie had ik de studievereniging die me kon helpen. Daarnaast hadden we een relatief kleine eerstejaars groep, met wie ik allemaal in hetzelfde schuitje zat. Dit hielp erg.

Wat spreekt je aan in de bachelor? En wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Taalwetenschap is een hele specifieke en brede opleiding tegelijkertijd. Je onderzoekt taal als fenomeen vanuit heel veel verschillende invalshoeken, wat de opleiding afwisselend maakt. De grootste uitdaging vind ik om mezelf altijd aan deadlines houden, maar dit is misschien een persoonlijk probleempje.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? 

Binnen de opleiding is het heel gezellig. Omdat de opleiding kleinschalig is, kent iedereen elkaar en krijg je snel het gevoel dat je erbij hoort. Met mijn jaarlaag heb ik inmiddels twee keer Sinterklaas gevierd en zijn we met zijn allen gaan kamperen. Docenten zijn erg betrokken; er zijn weinig docenten die mijn naam niet kennen.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik heb momenteel twee ideeën. Ik wil ofwel een Research Master Taalwetenschap gaan doen (dan word ik onderzoeker), of ik ga een bachelor Rechten doen. In die opleiding kan ik bepaalde delen van Taalwetenschap (zoals semantiek) handig gebruiken.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Bij InTenS (onze studievereniging) zit ik in de MuziekCommissie. Daarnaast ben ik vorig jaar intromentor geweest, ben ik regelmatig te vinden op borrels en ben ik meegegaan op het studieweekend.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik heb naast de Open Dag geen voorlichtingsactiviteiten bijgewoond. De Open Dag was overtuigend en ik ben met de middelbare school al in Nijmegen wezen kijken, waardoor ik de stad al enigszins kende.

Welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Kies een studie en stad waar je je fijn bij voelt. Kies dus niet per se de studie die van je verwacht wordt die je gaat doen, de stad waar je ouders hebben gezeten of de studie waar je het meeste geld mee gaat verdienen. Als je jezelf niet op je plek voelt tijdens je studie is dat echt zonde van je tijd.