B THK 2
Zegel Topopleiding Universiteiten Keuzegids 2024
Beste Studies EW 2023

BachelorTandheelkunde

Tijdens de studie Tandheelkunde bestudeer je aspecten die samenhangen met pathologie, diagnostiek, preventie en behandeling van tandheelkundige afwijkingen bij de patiënt. Ook motorische, cognitieve, sociale en psychologische aspecten komen aan bod.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Bij Tandheelkunde kijk je verder dan het eigen vakgebied en werk je samen met andere disciplines in de gezondheidszorg. Zo is er veel aandacht voor samenwerking met mede-tandartsen en mondzorgkundigen om je zo optimaal voor te bereiden op het werken in groepspraktijken.
  • Je start al in het tweede jaar met patiëntbehandelingen. Praktijk en theorie zijn zoveel mogelijk met elkaar verweven.
  • Deze opleiding heeft het predicaat 'Topopleiding' gekregen en is beoordeeld als ‘beste binnen het vakgebied’ volgens de Keuzegids Universiteiten 2024.
  • Op basis van Elseviers ‘Beste Studies 2023 krijgt deze bachelor een gouden medaille.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving

Wat ga je leren?

Bij de opleiding Tandheelkunde ligt het accent op de combinatie van theorie, wetenschap en praktijk. Al vanaf het eerste studiejaar ben je gemiddeld twaalf uur per week bezig met praktische vaardigheden. De samenwerking met medestudenten Tandheelkunde en studenten van de hbo-opleiding Mondzorgkunde krijgt veel aandacht. Door tijdens de patiëntbehandelingen al regelmatig in teamverband te werken, leer je nauw samenwerken met collega's uit de verschillende disciplines in de mondzorg. Dit is een uitstekende voorbereiding op het werken in een groepspraktijk.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Met een bachelor Tandheelkunde kun je aan de Radboud Universiteit instromen in het aansluitend masterprogramma Tandheelkunde. Na deze master ben je tandarts.

Het beroepsperspectief voor tandartsen is zeer gunstig. Veel afgestudeerden vinden snel een baan en het inkomen van een tandarts is bovengemiddeld. De gebieden van beroepsuitoefening van een tandarts zijn divers. Je kunt je na de masteropleiding nog verder differentiëren en specialiseren (bijvoorbeeld in de orthodontie of mond- kaak- en aangezichtschirurgie), maar het is ook mogelijk om verder te gaan als onderzoeker of docent.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld