Waarom de studie Tandheelkunde in Nijmegen?

Je bestudeert alle aspecten die samenhangen met pathologie, diagnostiek, preventie en behandeling van tandheelkundige afwijkingen bij de patiënt op een wetenschappelijke manier. Ook motorische, cognitieve, sociale en psychologische aspecten komen aan bod. De opleiding Tandheelkunde (bachelor + master) leidt je op voor het uitoefenen van het beroep van tandarts.

De tandheelkunde heeft zich ontwikkeld van empirisch handwerk tot een wetenschappelijk onderbouwd beroep met motorische, cognitieve, sociale en psychologische aspecten. Ook de relatie tussen tandarts en patiënt is tegenwoordig onderwerp van onderwijs en onderzoek. De tandheelkunde maakt deel uit van de totale gezondheidszorg voor de bevolking. Binnen de opleiding leer je in teamverband werken en krijg je wetenschappelijk gericht onderwijs. De opleiding Tandheelkunde maakt deel uit van de Medische Faculteit van het Radboudumc te Nijmegen. In Nijmegen ligt het accent op de combinatie van theorie en praktijk. Al vanaf het eerste studiejaar ben je gemiddeld twaalf uur per week bezig met praktische vaardigheden.

Je kiest voor de opleiding Tandheelkunde als je tandarts wilt worden. Het oplossen van tandheelkundige problemen vereist veel kennis en vaardigheden. Tandheelkunde heeft zich ontwikkeld van een vak waarbij je al werkende kennis en ervaring opdeed tot een wetenschappelijk onderbouwd beroep met motorische, cognitieve, sociale en psychologische aspecten. Ook de relatie tussen tandarts en patiënt is tegenwoordig onderwerp van onderwijs en onderzoek. De Tandheelkunde maakt deel uit van de totale gezondheidszorg voor de bevolking. Wil jij graag tandarts worden? Kijk of je voldoet aan de toelatingseisen en bekijk het studieprogramma van de bachelor Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit.

De onderwijsvormen zijn persoonlijk, kleinschalig en uitdagend. Er heerst een open sfeer, waarin je gemakkelijk in contact komt met docenten en andere studenten.

Onze groene campus is een heerlijke plek om te studeren. Alle faciliteiten bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Deze opleiding heeft het predicaat 'Topopleiding' gekregen van de Keuzegids Universiteiten 2024
Daarnaast is deze bachelor beoordeeld als ‘beste binnen het vakgebied’ volgens de Keuzegids Universiteiten 2024.

Op basis van Elseviers ‘Beste Studies 2023 krijgt de bacheloropleiding Tandheelkunde aan de Radboud Universiteit een gouden medaille.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit