FTR studenten

BachelorTheologie

Wat is écht belangrijk in het leven? Welke idealen willen we nastreven? Waardoor laten we ons inspireren? En wat betekent het om een zinvol leven te leiden? Als je dat interessant vindt, is Theologie studeren iets voor jou!

Direct naar

Iets voor jou?

  • De opleiding is sterk maatschappelijk betrokken
  • De groepen zijn klein waardoor er veel persoonlijke aandacht is
  • De sfeer is open en vriendelijk
  • Diverse studentenpopulatie
  • Je betaalt altijd het wettelijk collegegeld, ook als je al een andere bachelor hebt afgerond
  • Deze opleiding is ook te volgen in deeltijd en in een verkort traject
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
The idea is to get students to think in new ways.
Portretfoto Seth Bledsoe
Seth Bledsoe Universitair docent - Textuele, historische en systematische studies van het Jodendom en Christendom Het verhaal van Seth
Kennismaken

Wat ga je leren?

Je bestudeert ideeën, teksten en rituelen die je laten nadenken over wat wel en niet belangrijk is, hoe het leven geleefd kán worden en wat we moeten doen om dat te bereiken.

Je brengt teksten, eeuwenlange tradities, spiritualiteit en actuele praktijk samen om na te denken over persoonlijke en maatschappelijke vragen. Daarbij ontwikkel je academische vaardigheden en verdiep je je in verschillende disciplines (zoals ethiek, geschiedenis en sociologie). Zo leer je de belangrijkste theologische ideeën uit heden en verleden beter te begrijpen en toe te passen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Een bachelor en een master vormen samen een academische opleiding. Met een universitair diploma laat je zien dat je een academisch werk- en denkniveau hebt. Hiermee heb je na je studie verschillende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. In principe kun je met je bachelor al de arbeidsmarkt op, maar voor veel functies heb je een afgeronde masteropleiding nodig. De meeste studenten kiezen er dan ook voor om na hun bachelor een master te volgen. Binnen de theologie kun je kiezen tussen een eenjarig en een driejarig masterprogramma. Je kunt ook kiezen voor de eenjarige master Religiewetenschappen.

De meeste theologen vinden snel na hun studie een baan op universitair niveau. Beroepen waarin afgestudeerde theologen terechtkomen zijn de geestelijke verzorging (ziekenhuizen, justitie, verpleegtehuizen en de psychiatrie) , docent godsdienst/levensbeschouwing , journalistiek en beleidsfuncties bij de overheid. Je kunt werken als kerkelijk medewerker of als wetenschappelijk onderzoeker.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld