Kim Zwoinski

Student Kim Zwoinski
Nu weet ik dat dit de beste keuze was die ik ooit gemaakt heb. Theologie in Nijmegen is een erg knusse opleiding en dit maakt het juist alleen maar leuker
Naam
Kim Zwoinski
Opleiding
Theologie
Startdatum studie
Vooropleiding
VWO

Student Kim Zwoinski volgt de Bacheloropleiding Theologie aan de Radboud Universiteit.

In 3 gymnasium wist ik niet welke richting ik op wilde en koos voor het dubbele profiel ‘natuur en gezondheid’ en ‘natuur en techniek’ met als extra vak ‘management en organisatie’ Dit leek mij breed genoeg om later een goede studie te kiezen. Ik vond vooral levensbeschouwing heel leuk en wilde stiekem iets in die richting gaan doen.

Na de middelbare ben ik de opleiding ‘Communicatie-International Event Music & Entertainment Studies’ gaan doen. Helaas vond ik hier niet de diepgang die ik eigenlijk al jaren zocht. Theologie heeft altijd in mijn achterhoofd gehangen, maar ik wist niet goed of daar een toekomstperspectief in zat.
Na een tussenjaar ben ik toen tot de conclusie gekomen dat Theologie het zou worden. En nu twee jaar later weet ik dat dit de beste keuze was die ik ook gemaakt heb.
Theologie in Nijmegen is een erg knusse opleiding en dit maakt het juist alleen maar leuker. De campus voelt als een soort thuiskomen iedere keer weer. De sfeer onderling met de studenten en docenten is ook heel fijn, iedereen is benaderbaar en staat open voor een gesprek. Zeker omdat het zo’n kleine opleiding is, ken je elkaar ook allemaal en als er iets mis gaat staat er altijd hulp voor je klaar.

Na de Bachelor Theologie wil ik waarschijnlijk een Master Geestelijke Verzorging gaan doen, ook al lijken alle Theologische Masters mij heel erg interessant.

De leukste vakken die ik tot nu toe gehad heb zijn: Greek, Dogmatic Theology, Patristiek en Exegese.

Verder is Nijmegen een hele leuke, maar ook vooral mooie stad. De balans tussen natuur en gebouwen is echt perfect. Ook op de Radboud zelf is dit goed zichtbaar, als je van het Erasmus naar het Grotius loopt bijvoorbeeld heb je een heel mooi stukje bos. Hier kan je even volledig opladen voor je volgende college van start gaat.