Waarom de studie Theologie in Nijmegen?

Wat is echt belangrijk in het leven? Welke idealen willen we nastreven? Waardoor laten we ons inspireren? Wat betekent het om een zinvol leven te leiden? Dit soort ‘grote vragen’ zijn belangrijk bij de Nijmeegse opleiding Theologie.
Met de christelijke traditie kun je op veel manieren academisch over deze en andere belangrijke vragen nadenken. Je brengt bronteksten, taal, traditie en spiritualiteit samen als je nadenkt over moeilijke alledaagse kwesties.
Je verdiept je in verschillende disciplines, zoals ethiek, geschiedenis en sociologie. Daarmee ontwikkel je je eigen perspectief; van behoudend tot liberaal en van monastiek tot seculier.

• De Nijmeegse theologie heeft veel aandacht voor de wereld van vandaag.
  • Een open en vriendelijke sfeer met veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en ontwikkeling.
  • We staan bekend om onze diversiteit. Onze studenten en docenten hebben verschillende culturele en confessionele achtergronden,.
  • Het onderwijs vindt plaats in kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor gesprek, discussie en reflectie.
  • Je krijgt les van internationale docenten die erkende experts zijn in hun vakgebied.
  • Je betaalt bij Theologie in Nijmegen altijd het wettelijke collegegeldtarief, ook als je al een andere opleiding afgerond hebt.
  • Onze studenten geven de opleiding een 8,6 (bron: NSE).

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit

Voor je start met deze bachelor kun je meedoen aan 'Start je studie met skills'. Dit programma maakt de overgang van vwo naar de universiteit minder groot. Zo leer je de universiteit alvast kennen en volg je trainingen over bijvoorbeeld samenwerken, academisch schrijven, leerstrategieën, netwerken en motivatie.