Waarom de studie Theologie in Nijmegen?

Wat is echt belangrijk in het leven? Welke idealen willen we nastreven? Waardoor laten we ons inspireren? Wat betekent het om een zinvol leven te leiden? Dit soort ‘grote vragen’ staan aan de basis van de Nijmeegse Theologieopleiding.

De christelijke traditie, die in deze studie centraal staat, biedt een enorme rijkdom aan bronnen en inspiratie om op diepgaande, academische wijze over deze en andere belangrijke vraagstukken na te denken.
Je brengt christelijke bronteksten, taal, eeuwenlange traditie en spiritualiteit samen bij het nadenken over complexe hedendaagse kwesties.

Je verdiept je in verschillende disciplines zoals ethiek, geschiedenis en sociologie en je verrijkt je eigen perspectief met andere gezichtspunten - van behoudend tot liberaal en van monastiek tot seculier.

• Sterk maatschappelijk betrokken: de Nijmeegse theologie heeft veel aandacht voor de wereld van vandaag.
  • Een open en vriendelijke sfeer met veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en ontwikkeling.
  • Theologie in Nijmegen staat bekend om haar diversiteit. Onze studenten en docenten hebben diverse culturele en confessionele achtergronden, wat zorgt voor een verrijking van je eigen perspectief.
  • Het onderwijs vindt plaats in kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor gesprek, discussie en reflectie.
  • Je krijgt les van internationale docenten die erkende experts zijn in hun vakgebied en die je op bevlogen wijze kunnen vertellen over hun onderwerp.
  • Je betaalt bij Theologie in Nijmegen altijd het wettelijke collegegeldtarief, ook als je al een andere opleiding afgerond hebt.
  • Onze studenten geven de opleiding een 8,6 (bron: NSE).

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit

Voor je start met deze bachelor kun je meedoen aan 'Start je studie met skills'. Dit programma maakt de overgang van vwo naar de universiteit minder groot. Zo leer je de universiteit alvast kennen en volg je trainingen over bijvoorbeeld samenwerken, academisch schrijven, leerstrategieën, netwerken en motivatie.