Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Een bachelor en een master vormen samen een academische opleiding. Met een universitair diploma laat je zien dat je een academisch werk- en denkniveau hebt. Hiermee heb je na je studie verschillende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. In principe kun je met je bachelor al de arbeidsmarkt op, maar voor veel functies heb je een afgeronde masteropleiding nodig. De meeste studenten kiezen er dan ook voor om na hun bachelor een master te volgen. Binnen de theologie kun je kiezen tussen een eenjarig en een driejarig masterprogramma. Je kunt ook kiezen voor de eenjarige master Religiewetenschappen.

De meeste theologen vinden snel na hun studie een baan op universitair niveau. Beroepen waarin afgestudeerde theologen terechtkomen zijn de geestelijke verzorging (ziekenhuizen, justitie, verpleegtehuizen en de psychiatrie) , docent godsdienst/levensbeschouwing , journalistiek en beleidsfuncties bij de overheid. Je kunt werken als kerkelijk medewerker of als wetenschappelijk onderzoeker.

Mogelijke beroepen

  • Geestelijk verzorger
  • Docent levensbeschouwing voortgezet onderwijs
  • Studentenpastor
  • Fractiemedewerker bij een politieke partij
  • Promotieonderzoeker aan een universiteit
  • Beleidsmedewerker
  • Journalist

Door naar een master

Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Het behalen van een master biedt je verschillende voordelen. Een daarvan is dat je doorgroeimogelijkheden groter zijn. Met een bachelordiploma Theologie  aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar:

1. Master Theology (3 years)
2. Master Theology (1 year)
3. Master Geestelijke verzorging
4. Master Religie & Beleid
5. Master Religiestudies

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen