Handouts studiekeuze

Om je te helpen bij de ondersteuning van scholieren in het studiekeuzeproces heeft de Radboud Universiteit een aantal handouts ontwikkeld die je kunt printen of online verspreiden. Download hieronder de flyers en posters over Studiekeuze of over een aantal specifieke Opleidingen. 

Je kunt de handouts zelf printen of bij ons aanvragen via studievoorlichting [at] ru.nl of door te bellen naar +31 24 361 23 45 (optie 2). Vermeld hierbij ook het gewenste aantal flyers.

Studiekeuze

Introductieflyer Radboud Universiteit

Welke opleidingen biedt de Radboud Universiteit? En wat is nou eigenlijk 'typisch Radboud'? In deze kennismakingsflyer staan algemene weetjes over de universiteit en haar opleidingen.

Handout Voorlichtingsactiviteiten Bacheloropleidingen

Op welke manier kunnen scholieren zich oriënteren op bacheloropleidingen aan de Radboud Universiteit en wanneer vinden deze activiteiten plaats? Op de handout vindt u onder meer de data van Open dagen, Proefstuderen en Dagjes meelopen.

Poster Voorlichtingsactiviteiten Bacheloropleidingen

Op deze poster staan de voorlichtingsactiviteiten voor Bacheloropleidingen zoals Open dagen, Proefstuderen en Meeloopdagen overzichtelijk weergegeven.

Poster Bacheloropleidingen per thema

Studies die raakvlakken hebben liggen in dit schema dicht bij elkaar. Zo zie je geen enkele studie over het hoofd.

Handout Selectie en plaatsing

Vijf bacheloropleidingen hebben een maximum aantal beschikbare plaatsen. Dit
heet een numerus fixus. Lees in de handout meer over de selectie- en plaatsingsprocedure.

Handout Verschil hbo en universiteit

Veel mensen gaan ervan uit dat scholieren na het vwo automatisch naar de universiteit gaan. Maar de vraag is of academisch onderwijs wel het beste bij ze past. Ze kunnen namelijk ook kiezen voor een hbo-opleiding met een ander soort aanpak. Wat is het verschil?

Opleidingen

Handout Medische studies

Geneeskunde is een populaire opleiding waarvoor een beperkte instroom (numerus fixus) geldt. Wat zijn de andere mogelijkheden van studiekiezers? De Radboud Universiteit biedt drie medische alternatieven aan: Biomedische Wetenschappen, (Medical) Biology en Molecular Life Sciences.

Handout CW en CIW

Communicatie- en Informatiewetenschappen of Communicatiewetenschap? Aankomende studenten worden nogal eens in verwarring gebracht door twee totaal verschillende opleidingen van de Radboud Universiteit op het gebied van communicatie. Er zijn enige raakvlakken in de studies, maar ze verschillen wezenlijk qua inhoudelijke oriëntatie en opzet.

Handout Dubbelstudies Rechten

De dubbelstudies Recht & Management en Recht & Economie die de Radboud Universiteit aanbiedt zijn uniek in Nederland. Bij een dubbelstudie volgt een student in een periode van vijf jaar twee studies naast elkaar, die worden afgerond met twee mastertitels.

Handout Bedrijfskunde óf Economie en Bedrijfseconomie

Wil je binnen je bachelor een focus op economie of bedrijfskunde? De Radboud Universiteit biedt twee opleidingen aan, beide met een Engelstalige variant.

Team Studievoorlichting

+31 24 361 23 45