Studenten geven voorlichting tijdens de Bachelor Open Dag.
Studenten geven voorlichting tijdens de Bachelor Open Dag.

Voorlichting op school

We komen graag op jouw school voorlichting geven aan leerlingen om te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Voorlichting is kosteloos aan te vragen.

Stand op informatiemarkt

Organiseer je een voorlichtingsmiddag- of avond op een school? Wij kunnen een informatiestand verzorgen. Studenten van ons voorlichtingsteam geven voorlichting over opleidingen en studeren in Nijmegen.

Domeinvoorlichting opleidingen

Tijdens een domeinvoorlichting komen we op jouw school voorlichting geven over de opleidingen binnen één thema.

Workshop verschil hbo/universiteit

Studenten van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen komen naar jouw middelbare school om een interactieve voorlichting te geven over de overeenkomsten en verschillen tussen het hbo en de universiteit.

Stellingenpresentatie verschil hbo/uni

Studenten van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen komen naar jouw school om aan de hand van stellingen voorlichting te geven over het verschil tussen hbo en de universiteit. Deze voorlichting is speciaal voor groepen.

Train de trainer workshops ‘Hoe activeer ik leerlingen tot onderzoeken van hbo én wo studies?’

Onderzoek en praktijk tonen aan dat het belangrijk is om studiekiezers in hun oriëntatie op het hoger onderwijs zowel hbo als wo studiemogelijkheden te laten onderzoeken. Ontdek handige inzichten en tools die helpen in de begeleiding hierin.

Ouderpresentatie

In de Ouderpresentatie wordt de nadruk gelegd op de rol van ouders bij het studiekeuzeproces. We komen met de voorlichtingspresentatie naar jouw middelbare school.

Workshop Profielkeuze 3 vwo

Studenten van de Radboud Universiteit komen naar jouw school om te vertellen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een profielkeuze.

Profielkeuzespel ProfiLeren

Met het profielkeuzespel ProfiLeren gaan scholieren in de klas met hun docent aan de slag met allerlei eigenschappen- , activiteiten- en beroepenkaarten. Het spel is tegen kostprijs te koop.

Gaan Studeren-presentatie

In de ‘Gaan Studeren’-presentatie geven studenten van het voorlichtingsteam van de Radboud Universiteit een presentatie over wat er allemaal bij komt kijken als je gaat studeren.

Voorlichting taal, cultuur of geschiedenis

De Faculteit der Letteren biedt de mogelijkheid om studenten voorlichting te laten geven aan vwo-leerlingen tijdens de les op school. De voorlichtingen zijn voor vakken op het gebied van taal, cultuur of geschiedenis.

LOB-materialen

Wist je dat we ook handige materialen voor LOB-lessen ontwikkelen, zoals handige handouts, video's, en meer.

Naar LOB-materialen

Interesse of vragen?

Voorlichting aanvragen

Vraag een voorlichting op school aan via bovenstaande webpagina’s per voorlichting en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vragen?

Team Studievoorlichting helpt je graag verder via onderstaande contactinformatie.

024 36 12345

Organisatieonderdeel