Studenten Wiskunde

BachelorWiskunde

Wiskunde zie je overal en is onmisbaar in onze wereld. De natuur, onze economie en ons brein: allemaal vinden ze hun basis in structuren, formules en patronen uit de wiskunde. Bij wiskunde leer je de mathematische wereld om je heen te begrijpen.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Ontwikkel een sterk analytisch denkvermogen om problemen mee op te lossen.
  • Hoogopgeleide wiskundigen zijn populair in het bedrijfsleven.
  • Krijg uitgebreide begeleiding van docenten en studieadviseurs.
  • Studievereniging Desda brengt studenten samen voor ontspanning én inhoud.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Het contact met de docenten is erg persoonlijk: je kan altijd even langslopen met een vraag of zelfs in de pauze spontaan een gesprekje over het weekend voeren.
Josje van der Laan
Josje van der Laan Student Het verhaal van Josje
Kennismaken

Wat ga je leren?

Wiskunde is de kunst van het abstract en logisch denken. Zo krijg je een scherpe en analytische blik op de werkelijkheid. Via wiskundige modellen herken je concrete problemen in de maatschappij. Ook leer je praktische vragen uit het bedrijfsleven of de medische sector theoretisch op te lossen.

In het eerste jaar krijg je een inleiding op het vakgebied. Vervolgens ga je steeds verder de diepte in. In alle jaren is er ruimte om de studie naar eigen inzicht in te vullen met keuzevakken binnen jouw interessegebied.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Jouw kennis als wiskundige, gecombineerd met je academische vaardigheden en denkniveau worden hoog gewaardeerd door werkgevers uit vele branches en vakgebieden. Als afgestudeerd wiskundige ben je gewild in het bedrijfsleven en bij de overheid. Wiskunde-studenten gaan uiteindelijk aan de slag bij universiteiten, het onderwijs, de overheid of in het bedrijfsleven, bij bijvoorbeeld banken, verzekeraars of pensioenfondsen. 

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld